Actualitat >

Notícies

La Comissió Europea aprova el projecte ProCure, en què participa el CSC

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) és una de les entitats que desenvoluparà el projecte internacional ProCure (Public Procurement Assessment in the Health Care Sector), que té com a objectiu transformar el model de compra pública a Europa. La Comissió Europea acaba d'aprovar aquest projecte, en què col·laboren 26 entitats públiques i privades de 13 països de la Unió Europea, i que tindrà un finançament de 3 milions d'euros.

El projecte ProCure es divideix en cinc línies de treball, tres de les quals comptaran amb la participació del CSC i, concretament, de l'Àrea d'Innovació i Partenarial. El Consorci treballarà en la línia 2: Mapping and comparative analysis of national stakeholders, healthcare systems and public environment, centrada en l'anàlisi comparativa dels agents nacionals, els sistemes sanitaris i l'entorn públic. També formarà part de l'equip que desenvoluparà la línia 3, Identifying key elements for successful Public procurement practices, que posa el focus en la identificació dels elements clau per aconseguir una pràctica pública exitosa. Des del CSC es participarà, igualment, en la línia 4, Reporting for transformative change, que té com a objectiu elaborar una sèrie d'informes per propiciar el canvi en les dinàmiques de compra per promoure una transformació del model.

L'avaluació dels sistemes de compra que durà a terme ProCure se centrarà en l'impacte de la pandèmia a les organitzacions amb la voluntat de millorar els processos i fer-los més eficients, mitjançant noves estratègies que donin resposta als nous escenaris creats després de la crisi sanitària de la COVID-19.