Actualitat >

Notícies

Els canals de comunicació centre-professional-pacient en l'era digital, en un nou e-pitching

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha organitzat avui, 31 de maig i en format virtual, una nova sessió d'e-pitching. Aquesta és una iniciativa del projecte #ConnectaCSC, que pretén ser un espai de trobada entre entitats associades i empreses que els puguin oferir una solució innovadora a una necessitat.

En aquesta ocasió, sota el títol "L'era digital i els nous canals de comunicació: centre - professional - pacient", la trobada ha comptat amb la participació de Mònica Fernàndez, periodista experta en Health Literacy i responsable de comunicació del Consorci Sanitari Integral, qui ha exposat la necessitat de crear una comunicació digital que sigui accessible per a tots els perfils d'usuaris.

Tal com ha explicat Fernàndez, "al món hi ha més de 350.000 apps i totes comparteixen el mateix repte, que és que donin confiança, aportin coneixement i, per descomptat, que siguin accessibles". En aquest sentit, Fernàndez ha volgut remarcar la necessitat de l'alfabetització en salut, la qual va molt més enllà de fer llegible un document o una web, perquè un dèficit en la comunicació quan anem a un centre sanitari pot comprometre greument la vida dels pacients. "No estem parlant que un cartell es pugui llegir, sinó que els pacients entenguin què se'ls ha prescrit a la consulta. Si no entenen que havien de prendre una medicació cada dia i no ho fan, fins i tot, podrien morir", ha assenyalat Fernàndez.

En aquest sentit, la cap de comunicació del Consorci Sanitari Integral, ha apuntat que l'avenç de la tecnologia, com ara la irrupció de la intel·ligència artificial (IA), ens ha de permetre millorar els processos i humanitzar l'atenció a les persones, en comptes d'allunyar-nos d'elles. "El gran repte que tenim és humanitzar l'atenció a les persones i que les màquines i la tecnologia ens ajudin amb tasques més mecàniques. La IA pot ser una gran aliada en salut", ha conclòs Fernàndez.

A continuació, com acostuma a ser la dinàmica d'aquestes sessions, les empreses participants han presentat la seva solució a aquesta problemàtica. Aquestes iniciatives es poden conèixer a través de plataforma coNNecta CSC, on també es podrà consultar la gravació de l'e-pitching d'avui quan estigui disponible.

Enllaços relacionats