Actualitat >

Notícies

Comença el curs de Farmaeconomia organitzat pel CSC

La primera de les quatre sessions del curs de Farmaeconomia organitzat per l'Àrea de Farmàcia i Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va tenir lloc ahir, 16 de maig, i es va centrar a fer una anàlisi d'una avaluació econòmica. Els docents de les sessions són Josep Maria Guiu, director de l'Àrea, i Marta Trapero, professora lectora Serra Hunter del Departament d'Economia i Empresa, i de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida. Trapero també és membre del Comitè Assessor de la Prestació Farmacèutica del Ministeri de Sanitat.

L'avaluació econòmica és una àrea de la disciplina de l'economia de la salut que analitza l'eficiència de les tecnologies sanitàries, entre elles els medicaments, per ser subministrats als pacients. Un medicament que sigui eficient no implica que hagi de ser barat, sinó que s'està aconseguint el màxim benefici en salut amb el mínim de recursos disponibles. L'eina d'avaluació econòmica utilitza la ràtio cost-efectivitat/utilitat incremental per valorar l'eficiència d'una tecnologia sanitària. Aquesta eina genera informació rellevant per ajudar a una presa de decisions més informada sobre com prioritzar els recursos sanitaris públics escassos i les nostres decisions d'inversió al servei de la farmàcia hospitalària.

Els tallers, amb un gran vessant pràctic, han estat dissenyats a partir de les necessitats identificades per part dels farmacèutics hospitalaris, per tal que la formació pugui donar resposta a les necessitats de la pràctica clínica diària d'aquests serveis.

Les pròximes sessions seran el 29 de maig, en línia, i el 14 de juny i el 19 de setembre, que seran presencials. Encara us hi podeu inscriure aquí!

Enllaços relacionats