Actualitat >

Notícies

Intervenim a les jornades de la Reunió de Zona de Catalunya de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria

El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Josep Maria Guiu, va participar en les jornades de la Reunió de Zona de Catalunya de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria, celebrades els dies 12 i 13 de maig a Sitges. Guiu va intervenir-hi amb la conferència "Com la farmàcia hospitalària avança cap a l'excel·lència a la dècada vinent: experiències internacionals".

El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC va posar de manifest els canvis que ha viscut el sector sanitari i la farmàcia hospitalària en els últims anys i els reptes de futur en aquest àmbit, amb la incorporació de noves competències i funcions en els sistemes de salut. En aquest sentit, va exposar diferents exemples de models d'acreditació internacionals que impliquen aspectes rellevants en la gestió del medicament i de la farmàcia d'hospital, i com el model d'acreditació i d'elaboració d'estàndards de qualitat permet avançant en el desenvolupament professional, alhora que aporta més valor al sistema sanitari i als pacients. Entre els estàndards internacionals que es van comentar, es troben els Basel Statments, de la International Pharmaceutical Federation, els Hospital Pharmacy Statements de la European Association of Hospital Pharmacists i els Practice Advancement Initiative 2030 de l'American Society of Health-System Pharmacists.

A la jornada també es va presentar la iniciativa de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria i es va fer menció del projecte MAFIP (Model d'Atenció Farmacèutica centrada en la Persones), liderat pel CSC.