Actualitat >

Notícies

Reforcem el nostre compromís amb la sostenibilitat ambiental adherint-nos a "Race to Zero"

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), com a membre de Health Care Without Harm i en el marc de la iniciativa Health Care Climate Challenge, s'ha adherit a la campanya de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) Race to Zero. Amb aquesta adhesió, la nostra institució adquireix el compromís de reduir a la meitat les emissions de gasos d'efecte hivernacle de totes les seves operacions per al 2030 i assolir-ne la neutralitat el 2050.

El CSC s'uneix, així, a les més de 40 entitats sanitàries d'arreu del món -que  representen més de 3.000 centres sanitaris-, les quals, a través del moviment Race to Zero, lideren el compromís amb la descarbonització com a part de la transició global cap a una economia de zero carboni. Es tracta de la major aliança d'organitzacions no governamentals compromeses amb la reducció de la contaminació atmosfèrica.

Race to Zero és una campanya global iniciada per la Convenció Marc de l'ONU sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) per reunir el lideratge i el suport d'actors no estatals per a una recuperació sana, resilient i sense carboni, que permeti prevenir futures amenaces, creï llocs de treball dignes i promogui un creixement inclusiu i sostenible.

El soci oficial de Race to Zero per al sector sanitari és Health Care Without Harm, en el marc de la iniciativa Heath Care Climate Challenge. Nascuda el 2015 a la Conferència sobre el clima de París, aquesta iniciativa mobilitza institucions sanitàries d'arreu del món per exercir un paper de lideratge en l'abordatge del canvi climàtic. Fins ara, més de 300 institucions que representen els interessos de més de 22.000 hospitals i centres de salut de més de 36 països s'han unit al Health Care Climate Challange i s'han compromès, així, a prendre mesures significatives en aquest àmbit.

Health Care Without Harm (HCWH) és l'òrgan executor de Global Green and Healthy Hospitals (GGHH), una xarxa internacional de la qual el CSC és membre des del 2021. Aquesta aliança internacional ens ajuda a avançar en la promoció de polítiques mediambientals al sector sanitari. La gestió "verda", juntament amb la gestió socialment i econòmicament responsable, és, per al CSC, una palanca de canvi en la transformació del sector, d'acord amb el nostre compromís amb l'Agenda 2030 i amb la nostra missió d'impulsar models de salut i socials excel·lents i sostenibles que millorin la vida de les persones.