Actualitat >

Notícies

Arranca el curs presencial de formació per a gestors hospitalaris

Una quarantena de persones han assistit a la primera sessió del curs presencial de formació per a gestors hospitalaris, organitzat per l'Àrea de Farmàcia i Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), que ha tingut lloc avui, a la seu de l'entitat. El curs té per objectiu dotar d'eines als professionals sanitaris i no sanitaris de l'entorn hospitalari que es dediquin a la gestió sanitària. Els recursos que s'hi ofereixen estan especialment focalitzats en l'adequada col·laboració amb la indústria farmacèutica, els programes de formació continuada, l'anàlisi de l'eficiència de la gestió i les soft skills dels gestors, entre d'altres. L'objectiu és que el coneixement adquirit permeti implementar propostes per promoure i fonamentar una òptima col·laboració entre els dos sectors.

El curs està dividit en dos mòduls. Els docents de la primera sessió han estat el director de l'Àrea d'Innovació i Prospectiva de l'AQuAS, Ramon Maspons, que ha parlat sobre la col·laboració publicoprivada en els projectes de compra d'innovació en salut. Seguidament, hi ha intervingut l'advocada i sòcia de Baker & Mckenzie Barcelona, Montserrat Llopart, i Anna Muñoz, d'Alta Medical Services, per explicar com s'ha de col·laborar amb la indústria tenint en compte el marc normatiu i un codi de bones pràctiques.

La darrera part de la sessió ha comptat amb Toni Maneu, consultor sènior de Market Access & Public Affairs, que ha compartit una part més pràctica sobre la col·laboració publicoprivada en l'estratègia d'accés.

El pròxim 10 de maig tindrà lloc la segona sessió amb el mòdul dedicat als plans de formació mèdica continuada i la indústria. Hi intervindran Helena Segura, directora tècnica del Servei d'acreditació del CCMC, amb la conferència "Revisió dels plans de formació mèdica continuada"; Antoni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, amb la ponència "Fons públics i privats, oportunitats per a la innovació sanitària", i Josep Campistol, director general de l'Hospital Clínic, amb "Necessitats i oportunitats de la col·laboració publicoprivada".

El director de l'Àrea de Farmàcia i Medicament del CSC, Josep M. Guiu, és el moderador de totes les sessions.