Actualitat >

Notícies

La nova directora d’Atenció Primària del Departament de Salut, a la Comissió d’Atenció Primària

La nova directora d'Atenció Primària del Departament de Salut, Núria Nadal, va assistir, de manera virtual, a l'última reunió de la Comissió d'Atenció Primària, que va tenir lloc el passat 18 d'abril. La Dra. Nadal va ser nomenada, el passat mes de gener, directora d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut i té l'encàrrec del conseller de Salut de liderar l'estratègia de transformació i reforç de l'AP i Comunitària a Catalunya. 

Durant la seva intervenció, Nadal va explicar de manera extensa les estratègies prioritzades des del Departament de Salut per tal d'avançar cap a una atenció primària accessible, amb longitudinalitat, de qualitat, resolutiva i amb la satisfacció de la ciutadania i dels professionals. Dins d'aquestes estratègies, pel que fa a la millora de l'accessibilitat, va exposar que s'està treballant en el Pla d'accessibilitat de l'Atenció Primària, el qual preveu la dotació d'una partida pressupostaria extraordinària als EAP, la programació per motius, el Projecte Planifi.cat i la millora de l'e-consulta, entre d'altres.

Així mateix, pel que fa a les estratègies per avançar cap a una atenció primària i comunitària de qualitat, i amb una major capacitat de resolució, Nadal va explicar que s'està treballant per incrementar la realització de proves diagnòstiques i intervencions, la introducció de la intel·ligència artificial, la generalització del programa de gestió infermera de la demanda i la intensificació del treball compartit amb l'hospital.

Per acabar, va mostrar el seu agraïment per poder participar en la Comissió d'Atenció Primària i, des del CSC, ens vam posar a la seva disposició per treballar de manera conjunta.