Actualitat >

Notícies

Presentem la Guia de sostenibilitat del CSC a l’Aliança Catalunya 2030

La responsable de Responsabilitat Social del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Marta Moles, ha presentat avui la Guia de sostenibilitat per al sector salut i social a la 5a Reunió plenària de l'Aliança Catalunya 2030, promoguda pel Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible (CADS). Moles ha tingut l'oportunitat de presentar aquesta eina interactiva dissenyada pel CSC a les 75 entitats públiques i privades que ja formen part d'aquesta aliança.

La Guia de Sostenibilitat per al sector salut i social és una eina interactiva, basada en estàndards locals i internacionals, creada per facilitar la gestió socialment i mediambientalment responsable de les organitzacions i impulsar la contribució del sector en l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU. Es tracta d'una plataforma en línia que presenta, de forma senzilla i amb exemples pràctics, els passos a seguir per integrar una gestió responsable. Així mateix, incorpora un cercador d'accions perquè les entitats sanitàries i socials puguin desenvolupar o consolidar la seva política de sostenibilitat.

Segons ha explicat la responsable d'RS del CSC, "la Guia serveix tant per a les organitzacions sanitàries o socials que ja estan molt avançades en la implementació d'un model de gestió responsable, com per aquelles que estan començant o busquen, simplement, complir amb els requisits de l'acreditació hospitalària en aquest àmbit". "Esperem, a més, que pugui ser inspiradora per a entitats d'altres sectors", ha afegit.

La 5a Reunió plenària de l'Aliança Catalunya 2030 també ha comptat amb la intervenció de Gabriel Borràs, responsable de l'Àrea Adaptació de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, qui ha presentat l'Estratègia Catalana d'Adaptació al Canvi Climàtic (ESCACC) 2023-2030 que, segons ha explicat, té com a objectiu millorar l'adaptació de Catalunya al canvi climàtic i reduir-ne la vulnerabilitat.

El CSC va ser una de les primeres entitats que va sumar-se a l'Aliança Catalunya 2030 i forma part del seu grup motor, el qual també s'ha reunit avui, en una trobada prèvia a la sessió plenària. Formar part d'aquesta aliança s'emmarca en el compromís de la institució amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), un compromís transversal a tota l'organització i que, com no podia ser d'altra manera, també es treballa amb els associats. Amb aquest objectiu, l'any 2019 es va crear el Grup Promotor RS-CSC, que el 2022 es va transformar en la Comissió d'RS i ODS del CSC.