Actualitat >

Notícies

El director general del CSC participa en la jornada “La atención a la salud de las personas mayores”

El director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i president de la Sociedad de Española de Geriatría y Gerontología (SEGG), José Augusto García Navarro, va participar el 14 d'abril en la jornada "La atención a la salud de las personas mayores". Organitzada per la Plataforma de Mayores y Pensionistas (PMP), les sessions van tenir lloc a la Fundació ONCE, a Madrid.

La jornada va ser inaugurada pel ministre de Sanitat, José Manuel Miñones, que va recordar la importància de la prevenció de la fragilitat. El titular de la caretera de Sanitat també va fer referència al Primer Pla d'acció de Salut Mental, clau per millorar la qualitat de vida de les persones d'edat avançada.

José Augusto García Navarro va intervenir en la taula rodona "El reto sanitario en la longevidad", juntament amb Álvaro García Bilbao, president de la Comissió de Persones Grans amb Discapacitat del CERMI, i Matilde Fernández, presidenta de l'Observatori Estatal de la Soledat no Desitjada i exministra d'Afers Socials.

El director general del CSC va destacar la importància de promoure l'atenció primària com un concepte d'integració de les persones grans i deixar enrere l'actual model sanitari, que considera "reactiu" i crear "vies preferents d'accés per a les persones amb una complexitat més gran". García Navarro també va assenyalar la necessitat de "fer un seguiment efectiu als pacients". "Hem de tenir un sistema basat en l'atenció domiciliària i no tant en les residències", va concloure.