Actualitat >

Notícies

Més de 200 assistents, al webinar sobre novetats en la gestió de la IT

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va organitzar, el passat 28 de març, un seminari en format virtual sobre novetats normatives i organitzatives de la Incapacitat Temporal (IT). La trobada va comptar amb l'assistència de més de 200 metges de família de la xarxa concertada. En la sessió hi va participar Lidia Domingo, subdirectora d'Avaluacions Mèdiques del Departament de Salut, que, de manera extensa, va explicar les darreres novetats normatives i organitzatives de la IT a Catalunya.

Pel que fa a les novetats normatives, el seminari va servir per traslladar els canvis incorporats en el Reial decret 10/2022, que va entrar en vigor l'1 d'abril i que modifica el Reial decret 625/2015. Aquest Reial decret regula determinats aspectes de la gestió i control dels processos IT en els primers 365 dies. Una de les novetats destacades és que ja ha deixat de ser obligatori que el treballador lliuri a l'empresa el comunicat de baixa, confirmació i alta mèdica. Seguint en l'apartat de novetats normatives, un altre dels temes tractats va ser la Llei Orgànica 1/2023, amb la qual es modifica la Llei 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs. Aquesta nova llei incorpora situacions especials d'IT per contingència comuna. En concret, la menstruació com a incapacitat secundària, la interrupció de l'embaràs i la gestació de la dona a partir del primer dia de la setmana 39. És important recordar, però, que les modificacions referents a les incapacitats temporals entraran en vigor el pròxim 1 de juny.

En l'apartat de novetats organitzatives, d'entre els temes tractats, es destaquen el projecte territorial d'AP-ICAM, que consisteix en assignació d'un consultor de l'ICAM a cada EAP i el nou objectiu CPR 2023 de l'APiC per promoure la revisió de les IT de més de 365 dies.

Aquest seminari web va sorgir com a iniciativa del grup de referents IT posat en marxa l'any 2022 i entre els objectius dels quals es troba promoure el coneixement en la gestió de la IT de les entitats associades.