Actualitat >

Notícies

Participem en la 22a Assemblea General de l'EHPPA, a Suïssa

El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Antoni Gilabert, va participar en la 22a Assemblea General de l'European Health Public Procurement Alliance (EHPPA), un organisme format per tretze organitzacions europees sense ànim de lucre per a la millora de la compra pública en l'àmbit sanitari. La trobada va tenir lloc a Ginebra (Suïssa) durant els dies 4 i 5 d'abril. En aquesta ocasió, CAIB - Hôpitaux Universitaires de Genève (HUG) / Centre hospitalier universitaire vaudois (CHUV), va ser l'entitat membre que va acollir l'esdeveniment.

Durant aquests dos dies, es van organitzar trobades i visites centrades, especialment, en els àmbits de la innovació, la sostenibilitat, la cadena de subministrament i la digitalització, temes clau per al futur de la contractació sanitària. Així, els assistents a l'assemblea van visitar Plexus-Santé, la plataforma logística semiautomatitzada construïda pel HUG i el CHUV per optimitzar l'emmagatzematge i lliurament de diversos productes directament a les unitats assistencials dels dos hospitals universitaris, i la Fundació SWISS per a la Innovació i la Formació en Cirurgia (SFITS), una plataforma multidisciplinària i modular única dissenyada per simular condicions de la vida real i oferir un entorn de formació segur i controlat per als professionals que treballen en quiròfans.

L'objectiu de l'EHPPA és compartir coneixement, crear sinergies i dissenyar una estratègia comuna per a la millora de la compra pública en l'àmbit sanitari. El Consorci forma part d'aquesta aliança des del 2018, com a entitat de referència a l'estat espanyol en l'àmbit de la contractació pública i per la seva gran experiència en aquest àmbit, i,  des de finals de 2021, també com a part de la direcció de l'organització a través de la vicepresidència d'Innovació. Des del SACAC, s'ofereix seguretat jurídica als centres associats, garantint l'estricta aplicació de la normativa de contractació del sector públic, alhora que es promou la integració de criteris de responsabilitat social i sostenibilitat en la relació amb els proveïdors.