Actualitat >

Notícies

Intervenim en la jornada "Modelos de acceso innovadores en el área de los medicamentos"

El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Antoni Gilabert, va participar en la jornada "Modelos de acceso innovadores en el área de los medicamentos", que va tenir lloc el passat 30 de març a la Fundación MD Anderson España, a Madrid.

Gilabert va intervenir-hi amb la ponència "Modelos de acceso innovadores: experiencia vívida en el SNS", en què va posar de manifest la importància d'impulsar la innovació dins els sistemes de salut i les organitzacions sanitàries. "Innovar en els models d'accés no és una opció, sinó una necessitat. L'adopció de la innovació requereix noves estratègies més enllà del preu i els descomptes", va assegurar, tot explicant que, per experiència pròpia, els processos han de comptar amb fases d'anticipació, proactivitat, monitoratge, avaluació ex post, resultats en salut i compartició de riscos.

Antoni Gilabert va concloure que "les resistències són molt poderoses, però, al final, quan veuen l'impacte positiu de la innovació, poden ser grans aliades". En aquest sentit, el director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat va recordar que, per incorporar processos d'innovació, es necessita una mica de temps i "no parar la bicicleta tota l'estona".