Actualitat >

Notícies

El CSC celebra una nova sessió d'e-pitching sobre solucions digitals per al diagnòstic i tractament en salut mental

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha organitzat, avui 29 de març i en format virtual, el primer e-pitching de l'any, que en aquest cas ha tingut com a eix central la salut mental, aportant solucions de diferents empreses per al diagnòstic i tractament en aquest àmbit. La trobada ha comptat amb Diego J. Palao, director de Salut Mental de l'Hospital Universitari Parc Taulí i coordinador de la Comissió de Psiquiatria i Salut Mental del CSC, i Enrique Arroyo, director operatiu del projecte e-Salut Mental Catalunya.

En la seva intervenció, Palao ha contextualitzat en quin punt es troba la salut mental a Catalunya, la qual "des de la pandèmia, ha empitjorat". Palao ha qualificat els problemes de salut mental dels catalans, com "la pandèmia invisible". Segons les dades compartides durant la trobada, 3 de cada 4 persones amb malaltia mental no reben ajuda. "Les persones no reconeixen els problemes de salut mental com a problemes de salut i això fa que triguin molt a demanar a ajuda", ha apuntat Palao, que ha assegurat que 1 de cada 2 persones reben un diagnòstic erroni i 9 de cada 10 professionals de salut considera que els falten eines digitals que els donin suport en el diagnòstic i tractament d'aquestes patologies.

Mitjançant el projecte e-Salut Mental Catalunya, el director de Salut Mental de l'Hospital Universitari Parc Taulí ha afirmat que volen "impulsar els serveis de salut mental perquè facin un salt cap al món digital". En aquest sentit, Enrique Arroyo ha afirmat que s'han detectat quatre àrees de millora en salut mental a Catalunya: el tractament, la derivació, l'atenció als malalts lleus i als greus. "Amb la digitalització dels processos de diagnòstic i tractament de la salut mental, podem millorar la qualitat de vida dels pacients significativament", ha assegurat.

Un cop finalitzada la presentació, ha arribat el torn de les empreses, les quals han exposat diverses solucions que tenen com a base les tecnologies. Aquestes iniciatives es poden conèixer a través de plataforma coNNecta CSC, l'espai de trobada entre empreses que ofereixen solucions innovadores i capacitats cientificotècniques, i les necessitats de les entitats associades al CSC.

Enllaços relacionats