Actualitat >

Notícies

La Guia de sostenibilitat per al sector salut i social, una eina per treballar la igualtat de gènere

Avui que és el Dia Internacional de les Dones, des del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) aprofitem per recordar que les entitats associades tenen al seu abast, amb la Guia de sostenibilitat per al sector salut i social, una eina per treballar la igualtat de gènere a les respectives organitzacions.

Tal com s'alerta en aquesta guia, més del 75% de les persones que treballen al sector sanitari i social a Catalunya són dones i, en canvi, només ocupen el 20% dels càrrecs directius. A més, segons l'Organització Internacional del Treball (OIT) i l'OMS, al sector salut les dones guanyen, de mitjana, un 24% menys que els homes.

Dades com aquestes són un clar reflex que la bretxa de gènere és encara molt alta al nostre sector i que tenim molt camí per recórrer. Per això, la igualtat de gènere és un dels àmbits que aborda la Guia de sostenibilitat del sector salut i social del CSC, on s'expliquen, de forma senzilla i interactiva, els passos a seguir per fer una gestió socialment i mediambientalment sostenible de les organitzacions, amb consells i exemples pràctics.

Les entitats associades tenen, a més, accés a un cercador on poden trobar accions a dur a terme amb relació a la igualtat de gènere, que es poden trobar fàcilment seleccionant el subàmbit "Igualtat d'oportunitats i gestió de la diversitat" o filtrant per l'ODS 5. A més, bona part de les accions van acompanyades de recursos útils com, per exemple, el document de recomanacions sobre Comunicació inclusiva amb perspectiva de gènere elaborat pel CSC.