Actualitat >

Notícies

Assistim a la Jornada d'Atenció Intermèdia

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va assistir a la Jornada d'Atenció Intermèdia. Transformació de l'Àmbit Sociosanitari cap a l'Atenció Intermèdia, organitzada pel Departament de Salut i que va tenir lloc el 2 de març a l'Auditori AXA de Barcelona.

En la presentació de l'acte, el conseller de Salut, Manel Balcells, va afirmar que la transformació de l'atenció intermèdia "és vital, associada a l'atenció integrada, per garantir la sostenibilitat del sistema de salut".

Per la seva part, el director del Pla director sociosanitari, Sebastià Santaeugènia, en la seva ponència "Passat, present i futur de l'atenció intermèdia", va identificar les debilitats de l'atenció actual, que giren entorn de la falta d'equitat en l'accés a aquesta xarxa i la dificultat de transició sanitària i social, segons va assegurar.

A continuació, va tenir lloc la taula "Experiències alineades a la nova cartera de serveis", que va comptar amb una àmplia participació de professionals de les entitats associades. A les experiències sobre Unitats territorials i integració, van intervenir-hi Joan Espaulella, del Consorci Hospitalari de Vic; Rami Qanneta, de Gestió i Prestació de Serveis de Salut, i Sergi Navarro, de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

En l'àmbit d'aguts, van presentar experiències Ana Vena, de l'Hospital Santa Maria, i Maria Pi-Figueras, del Parc de Salut Mar.

En l'àmbit de l'atenció a la comunitat, van intervenir Marc Moreno, del Consorci Sanitari Parc Taulí, i Marco Inzitari, del Parc Sanitari Pere Virgili.

L'última taula d'experiències es va centrar en Docència i professionals, que, per part de les entitats associades, va comptar amb Olga Vázquez, del Parc de Salut Mar.

La jornada va acabar amb les intervencions d'Aina Plaza, directora general de Planificació i Recerca en Salut, i d'Alfredo García, subdirector del Servei Català de la Salut, els quals van parlar de les línies d'actuació prioritàries.

Enllaços relacionats