Actualitat >

Notícies

El CSC, membre del Grup Impulsor del Pacte del Temps de Barcelona

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va assistir, en qualitat de membre del Grup Impulsor, a la Trobada Anual del Pacte del Temps de Barcelona, que va tenir lloc el 19 d'octubre a l'Espai Francesca Bonnemaison. El Pacte del Temps de Barcelona és un compromís de la ciutat, com a capital mundial en polítiques del temps, per a una organització del temps més saludable, igualitària, eficient i sostenible. En aquest context, els organismes que formen part del Grup Impulsor, com és el cas del CSC, es comprometen a dur a terme actuacions en consonància amb els objectius i principis del Pacte.

Des de la premissa que l'organització del temps és un dret de la ciutadania, el Pacte del Temps de Barcelona va néixer per construir un temps de ciutat que respongui a les necessitats de les persones en el seu temps de vida quotidiana i que, alhora, garanteixi la convivència, afavoreixi la cohesió social i faciliti la participació de la ciutadania. Per aconseguir-ho, es busca la complicitat no només d'administracions, sinó també d'organitzacions, entitats, empreses i ciutadania amb la voluntat d'avançar en:

  • L'harmonització dels diferents usos del temps quotidià de les persones
  • La corresponsabilitat efectiva entre homes i dones
  • La facilitació de més temps social per a la ciutadania
  • L'adopció de models de gestió del temps més eficients
  • La implantació progressiva de la reforma horària
  • La conscienciació del temps com factor clau per al benestar quotidià de les persones

El Grup Impulsor del Pacte del Temps també fa les funcions d'òrgan assessor per poder implementar les polítiques necessàries que facin efectiu el canvi. Representant el CSC en aquest grup, va participar en la Trobada Anual la responsable de Responsabilitat Social, Marta Moles.