Actualitat >

Notícies

El CSC participa en el congrés iberoamericà de Salut Pública i Administració Sanitària a Lleó

Sota el lema Evidències per a pandèmies ha tingut lloc, del 7 al 10 de setembre a la ciutat de Lleó, la XXXIX Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE), XVI Congresso da Associaçao Portuguesa de Epidemiologia (APE) i XIX Congrés de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (SESPAS), que ha comptat amb la participació de més de 600 professionals de la salut pública d'Espanya i Portugal que van enviar més de 800 comunicacions. El congrés va comptar ponències de diversos experts, entre d'altres del Dr. Fernando Simón, que va fer una anàlisi de l'evolució de la pandèmia de la Covid-19 i mesures adoptades i la Sra. Milagros Pèrez Oliva, que va reflexionar sobre la comunicació durant la pandèmia, infodèmia i postveritat.


El CSC va ser-hi present amb tres comunicacions, en format oral (comunicació i pòster) amb resultats de la línia de recerca en integració assistencial. La primera, elaborada en conjunt amb el GAIA s'emmarca en el projecte COORDENA.CAT, finançat per l'Instituto de Salud Carlos III i FEDER Cómo mejorar el uso de los mecanismes de coordinación clínica entre niveles asistenciales presentada per María Luisa Vázquez, que mostrava l'anàlisi de l'ús, els factors que influeixen i les dificultats en l'ús de diversos mecanismes de coordinació clínica al sistema sanitari català.


La segona comunicació, Changes in relational continuity with primary and secondary care doctors in the Latin American context analitzava la continuïtat de relació amb els metges d'atenció primària i especialitzada referides pels pacients amb condicions cròniques i els canvis entre 2015 i 2017 a xarxes de salut públiques de sis països d'Amèrica Llatina: Argentina, Brasil, Chile, Colòmbia, Mèxico i Uruguai. És producte de la col·laboració científica desenvolupada en el context del projecte Equity-LA II, liderada pel SEPPS (/coneixement/servei-estudis/) i que va rebre finançament de l'EU.


Finalment, la tercera comunicació Acceso a los Servicios sanitarios por causas NO-COVID-19 durante la pandèmiaRevisión bibliogràfica, que mostrava els resultats d'analitzar la bibliografia existent sobre canvis en l'accés a l'atenció per malalties diferents de COVID-19 des de l'inici de la pandèmia. Aquesta comunicació es va basar en el treball final de màster, elaborat per Georgina Pujolar, en el context de la beca CSC-UPF.