Actualitat >

Notícies

El nou codi de conducta del CSC dotarà a les entitats del sector de la seguretat de complir amb la normativa en protecció de dades

El nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) va capgirar tota la normativa en aquest àmbit, ara el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha creat un Codi de Conducta que permetrà a totes les entitats sanitàries i socials que s'adhereixin tenir la seguretat que estan complint amb la normativa en l'àmbit de protecció de dades. L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades de Catalunya (APDCAT), que és l'autoritat competent i amb capacitat sancionadora a Catalunya, ja ha aprovat el codi del CSC. Per tant, aquelles organitzacions que compleixin els requisits que exigeix el codi del CSC podran tenir també la tranquil·litat de saber reduït el seu risc d'enfrontar-se a una sanció ja que disposaran d'un element més per demostrar que compleixen amb la normativa vigent. A més, les entitats que s'hi adhereixin tindran un segell que certificarà la seva adhesió, un segell que podran publicar a la seva pàgina web o altres canals digitals, així com als propis centres, per tal que els usuaris i pacients d'aquell centre sàpiguen que s'estan protegint les seves dades amb total seguretat. L'adhesió al Codi de Conducta suposarà també la supervisió per part d'un òrgan específic que vetllarà per garantir el compliment normatiu per part de les entitats adherides.

Per al cap de l'Àrea de Protecció de Dades del CSC, Roc Mas, aquest codi "permet dotar al centre sanitari o hospital d'uns criteris específics clars que serveixin de guia de bones pràctiques i que, al mateix temps, garanteixin en l'àmbit del tractament de dades de salut uns estàndards de seguretat i un estricte compliment de la legislació". Mas també recorda que aquest Codi de Conducta està "creat i pensat específicament pel sector sanitari, tenint en compte les particularitats concretes del sector així com les seves principals problemàtiques pel que fa a les dades". Els associats al CSC ja poden sol·licitar l'adhesió al Codi de Conducta del CSC i així s'iniciarà la valoració per part de l'Òrgan de Supervisió del Codi de Conducta del CSC per tal d'aconseguir que l'abans possible es compleixin els requisits i dotar-los amb el segell corresponent. Amb aquesta iniciativa, el CSC vol ajudar als seus associats a complir amb la normativa d'una manera més àgil i dotar-los també de més seguretat perquè la seva tasca assistencial compti amb uns elevats estàndards de protecció de dades que generin confiança en els seus pacients i usuaris.

Enllaços relacionats