Actualitat >

Notícies

Divergència de posicions sobre els controls de temperatura i la protecció de dades entre l'AEPD i la judicatura

La realització de controls de temperatura a l'accedir a determinats llocs públics ha obert el debat sobre la protecció de dades en aquest cas, ocasionant fins i tot diferents posicionaments de la judicatura i de l'Agenai Española de Protección de Dadtos (AEPD). Així, des de l'Àrea de Protecció de dades del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) analitzem la procedència d'aquests tractaments de dades com a mesura per mitigar el risc de contagi de la població i les diferents postures que s'han adoptat sobre aquests controls.

En aquest cas, els experts del CSC es fixen en la diferència de les postures i en el debat de fons sobre la prioritat de la protecció de la salut davant el tractament de dades. Un cas polèmic que suposa el segon article d'aquesta sèrie d' Anàlisis de casos i novetats en l'àmbit de Protecció de Dades.

Dictamen de l'APDCAT

L'Agència CAtalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha emès un dictamen sobre aquesta qüestió on diferencia en el seu parer depenent de si es tracta de personal de la pròpia organització o extern. L'equip de l'Àrea de Protecció de Dades del CSC també ha fet una explicació d'aquestes indicacions de l'APDCAT.