Actualitat >

Notícies

El CSC participa a Brasil al seminari sobre experiències d'integració de l'atenció als serveis de salut a Amèrica Llatina

Davant una gran assistència de públic les doctores María Luisa Vázquez i Ingrid Vargas, del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) van presentar al seminari "Experiències d'integració de l'atenció als serveis de salut a Amèrica Llatina", celebrat a principis de febrer, els resultats de coordinació i continuïtat entre nivells d'atenció a xarxes de serveis de sis països d'Amèrica Llatina, analitzats en el marc del projecte Equilty LA II.

Més de 240 participants, entre gestors, autoritats, professionals del serveis de  salut dels municipis de Caruaru i Recife van assistir al seminari que va tenir lloc el 4 de febrer a Caruaru (Brasil) i que va ser organitzat per l'Instituto de Medicina Integral Prof. Fernando Figueira i la Secretaria de Salut de Caruaru, en el marc del projecte Equity LA II. La inauguració va anar a càrrec del Secretari de Salut de Caruaru, Dr. Francisco Campos, que va destacar la importància de la recerca aplicada en la millora dels serveis de salut i l'interès en què Caruaru continués participant en projectes de recerca.

A més del CSC, hi van participar investigadors de Xile, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, així com gestors, professionals dels serveis de salut, acadèmics i representants de la Secretaria de Salut de Caruaru i Recife, que arran de les presentacions van comentar l'interès i aplicabilitat  dels resultats al seu entorn. Durant el seminari es van presentar el marc teòric i la seva aplicació per analitzar la coordinació i continuïtat en xarxes de serveis de salut. I la major part del temps va estar dedicada a analitzar els processos d'implementació i avaluació de les intervencions desenvolupades de forma participativa per millorar la col·laboració entre l'atenció primària i especialitzada en els serveis de salut. Les presentacions van incloure debat amb el públic.

La majoria de les intervencions s'orienten a la millora de la comunicació entre professionals dels diferents nivells d'atenció, mitjançant la creació  d'espais de trobada per a les discussions clíniques conjuntes per tal que es coneguin i col·laborin en l'atenció dels pacients.

El seminari forma part de accions per a la disseminació del resultats del projecte Impacte de les estratègies d'integració de l'atenció en xarxes de serveis de salut de diferents sistemes de salut a Amèrica Llatina (Equity-LA II), finançat per la EU, i coordinat pel Servei d'Estudis del CSC, en què participen sis països d'Amèrica Llatina i dos europeus.