Actualitat >

Notícies

Parlem d'IA en l'acte commemoratiu de les vocalies del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona

Antoni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), va participar en l'acte commemoratiu de les vocalies del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), celebrat aquest dijous. L'acte es va dur a terme amb motiu del 125è aniversari de l'entitat. La jornada va plantejar les oportunitats i els riscos de la innovació en la professió farmacèutica.

Juntament amb Mar Gomis, directora de la Unitat de Salut Digital de l'Hospital Sant Pau, Gilabert va parlar del futur de la professió al món de la intel·ligència artificial i les noves tecnologies.

En aquest àmbit, el CSC coordina el Centre d'Intel·ligència Artificial en Medicaments (CIAM), una iniciativa pionera a Europa desenvolupada pel Departament de Salut en el marc del Programa Salut/IA, en col·laboració amb l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), la Fundació TIC Salut Social i el Servei Català de la Salut. El projecte, presentat el passat juliol, aplica l'IA en l'optimització dels processos relacionats amb l'ús racional del medicament, la seguretat del pacient i la sostenibilitat del sistema sanitari.