Actualitat

Notícies

 1. El CSC assumeix la Vicepresidència d’Innovació de l’EHPPA

  El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, Toni Gilabert, ha estat nomenat vicepresident d'Innovació de la European Health Public Procurement Alliance (EHPPA), una aliança de 13 organitzacions europees sense ànim de lucre que té com a objectiu compartir coneixement, crear sinergies i dissenyar una estratègia comuna per a la millora de la compra pública en l'àmbit sanitari.

 2. L'abordatge integral del pacient amb esclerosi múltiple, a la darrera sessió del Cicle de debats sobre Medicaments Innovadors

  El Consorci de Salut i Social de Catalunya ha celebrat, el dijous 2 de desembre, la darrera sessió del Cicle de debats sobre Medicaments Innovadors: L'abordatge integral del pacient amb esclerosi múltiple. El vídeo complet ja està disponible.

 3. El CSC participa en un webinar europeu sobre la regulació de nanomedicines i nanosimilars

  Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, va participar, el passat 30 de novembre, al seminari web Nanomedicines and nanosimilars: the medical need for a centralised EMA regulatory process, coorganitzat per la European Alliance for Access to Safe Medicines i l'eurodiputat Petar Vitanov (Bulgària).

 4. Ens adherim al manifest "40 anys de respostes al VIH"

  Coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, que se celebra avui, 1 de desembre, el CSC s'ha adherit al manifest promogut pel Programa de Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques (PCAVIHV) de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

 5. Més de 200 assistents, a la VI Jornada Salut i Social del CSC

  Més de 200 persones es van connectar, el passat 25 de novembre, a la VI Jornada Salut i Social del CSC, que es va celebrar a la seu de l'entitat, sota el títol 'La Humanització des de la visió integradora Salut i Social'.

 6. Presentació del ‘Confirming pagament aviat’, un nou instrument financer per a les entitats associades

  El CSC va acollir, el passat 26 de novembre, la presentació del 'Confirming pagament aviat', un nou instrument financer per garantir els fluxos de caixa i tresoreria en el context actual, creat per NoviCap. Aquesta empresa ha arribat a un acord amb la Direcció Financera de la Generalitat per implementar aquesta modalitat de pagament a les entitats del SISCAT i a les administracions públiques que ho requereixin.

 7. Sis hospitals de Catalunya reben els premis Benchmarking CSC/ARQ 2021 pel seu rendiment i qualitat assistencial

  El CSC i Benchmarking Sanitari 3.0 (BS3) han lliurat, avui, els Premis Benchmarking CSC/ARQ 2021 als hospitals catalans que han obtingut millors resultats en l'avaluació del rendiment i la qualitat assistencial durant el període 2020. Els centres guanyadors han estat l'Hospital Dos de Maig, en la categoria d'Hospital Comarcal; el Consorci Sanitari Alt Pendès-Garraf, en la categoria d'Hospital General, i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en la categoria d'Hospital d'Alta Tecnologia. També s'han entregat tres premis accèssits a l'Hospital de Palamós, l'Hospital General de Granollers i l'Hospital Universitari de Bellvitge, en les seves respectives categories.

 8. L'abordatge integral del pacient amb esclerosi múltiple, a la propera sessió del Cicle de debats sobre Medicaments Innovadors

  La propera sessió del Cicle de debats 2021 #farmaCSC tractarà l'Abordatge integral del pacient amb esclerosi múltiple i comptarà com a ponent, a la conferència inaugural, amb Xavier Montalbán, director del Servei Neurologia-Neuroimmunologia HUVH-CemCAT.

 9. Les sessions tècniques clausuren el cicle d'enguany amb propostes per a l'abordatge de la integració assistencial en temps de COVID-19

  El Consorci de Salut i Social de Catalunya ha celebrat, el 25 de novembre, la darrera sessió tècnica d'enguany, que ha comptat amb les ponències d'Ingrid Vargas i M. Luisa Vázquez, del SEPPS; Pamela Eguiguren, de l'Escola de Salut Pública de la Universitat de Xile; Patricia Espejo, de l'Hospital San José, i Isabel Abarca, de l'Instituto Nacional del Cáncer de Xile. El vídeo complet de la sessió ja està disponible.

 10. Es presenten els resultats de l’estudi sobre la Infermera de Pràctica Avançada IPA-CAT 20-21

  El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha assistit, avui, a la presentació dels resultats de l'IPA-CAT 20-21, un projecte de recerca que té com a objectiu estudiar la figura professional de la Infermera de Pràctica Avançada (IPA) al nostre entorn. El projecte, en el qual ha col·laborat el CSC, està liderat per la Càtedra de Gestió, Direcció i Administració Sanitàries de la Universitat Autònoma Barcelona (UAB) i coordinat per la Dra. Lena Farrús.

Més recents