Actualitat

Notícies

 1. El CSC participa en el reconeixement als professionals per la seva tasca en la lluita contra el coronavirus

  La Fundació Avedis Donabedian va realitzar un acte de reconeixement al treball realitzat pels professionals del sistema durant la pandèmia per coronavirus en substitució del lliurament de premis a la qualitat que reparteixen anualment. El president del CSC, Manel Ferré, va lliurar un dels guardons de reconeixement a Carme Valls, infermera i cap d'urgències i malalts crítics a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

 2. El CSC crea un nou punt de trobada entre el mercat i el sistema sanitari per trobar solucions innovadores

  El pròxim 21 de gener se celebra el primer e-pitching del CSC que tractarà sobre Productes sanitaris i altres dispositius mèdics en context de pandèmia per COVID-19. L'esdeveniment serà on-line i la inscripció és gratuïta.

 3. El nou codi de conducta del CSC dotarà a les entitats del sector de la seguretat de complir amb la normativa en protecció de dades

  L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, autoritat competent i amb capacitat sancionadora per al sector públic a Catalunya, ha aprovat el Codi de Conducta del CSC que permetrà a les entitats del sector salut i social que s'adhereixin tenir la seguretat de complir amb la normativa vigent en protecció de dades. Els associats al CSC ja poden accedir a aquest Codi de Conducta i iniciar els tràmits per la valoració dels criteris i posterior adhesió al codi.

 4. El CSC col·labora amb els 'Amics de la Gent Gran' contra la soledat en aquestes festes

  Aquest any, més que mai, davant els terribles efectes que el coronavirus està causant al col·lectiu de gent gran, des del CSC repetim la nostra col·laboració amb els Amics de la Gent Gran. Per tercer any consecutiu, el CSC ha realitzat una donació econòmica per reforçar l'acompanyament emocional, l'organització d'activitats adaptades a la situació, i l'entrega de més de 2.000 cistelles de Nadal per part dels Amics de la Gent Gran.

  Us animem a veure el vídeo de la campanya i sumar-vos al CSC col·laborant amb els Amics de la Gent Gran i estar així al costat de la gent gran creant nous records i il·lusions durant aquestes dates tan especials.

 5. Les voluntats anticipades i els drets dels pacients centraran la primera sessió tècnica CSC de 2021

  Només unes setmanes després que l'Estat espanyol aprovés la llei d'eutanàsia, el 21 de gener en format webinar i amb inscripció gratuïta, al CSC celebrarem una sessió tècnica amb l'anàlisi del marc jurídic i ètic, la visió des de la pràctica clínica, dels familiars i de la societat civil organitzada. Amb aquesta sessió s'inaugurarà el cicle de Sessions Tècniques CSC 2021.

 6. El grup GAIA analitza nous resultats del projecte COORDENA-CAT i prepara l’inici del COORDENA-TICs

  A la reunió del grup GAIA (Grup d'Avaluació de la Integració Assistencial), el passat 16 de desembre, es van discutir els nous resultats de l'enquesta COORDENA-CAT, sobre les característiques organitzatives i dels professionals que influeixen en l'ús freqüent, per part dels metges, de mecanismes com la HC3 o les interconsultes virtuals entre nivells assistencials. Aquests resultats generen nous interrogants, que s'intentaran respondre en el nou projecte COORDENA-TICs, que s'iniciarà el gener de 2021, i que abordarà l'impacte dels mecanismes de coordinació basats en TIC en la coordinació clínica i la qualitat assistencial al sistema nacional de salut. Un tema que és encara més rellevant en el context actual de la covid-19.

 7. El CSC rep el reconeixement de PIMEC a l'esforç pel compromís en la lluita contra el coronavirus

  El premi va ser lliurat el passat divendres al Liceu en la 33a edició dels Premis Pimes i ha estat atorgat al CSC pel compromís de la sanitat concertada sense afany de lucre en la lluita contra el coronavirus "posant les persones per davant". El president del CSC, Manel Ferré, va recollir el premi que va entregar el ministre de Sanitat, Consum i Benestar Social, Salvador Illa, en un acte que ja es pot recuperar en vídeo.

 8. Presentat al CSC el Pla de vacunació contra la covid-19 a Catalunya

  Prop de 200 professionals de centres associats al CSC han assistit avui a la presentació d'aquest pla per part de la subdirectora general de Promoció de la Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas

 9. Nou programa de Sessions Tècniques CSC per al 2021

  Ja es poden consultar totes les dates i ponents de les Sessions Tècniques del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) 2021, totes elles són d'inscripció gratuïta i se celebren de 14 a 16 hores en format webinar, fins que l'evolució de la pandèmia permeti tornar a la presencialitat. Per al 2021, aquestes sessions fan una mirada a l'impacte del coronavirus en els drets i decisions dels pacients, les desigualtats en salut i la salut mental, entre altres qüestions. Consulta ja el programa i reserva la data.

 10. Més de 150 assistents a la V Jornada d'Atenció Social del CSC

  En la seva cinquena edició, enguany en format webinar, la Jornada d'Atenció Social del CSC va generar un gran interès i va comptar amb més de 150 assistents que van poder escoltar als diferents experts d'aquest àmbit analitzant i reflexionant sobre l'atenció centrada en la persona davant el canvi d'escenari per la pandèmia de coronavirus. La jornada es pot recuperar ja íntegrament en vídeo.

Més recents