Actualitat

Notícies

 1. Ens sumem al manifest ‘Reforcem el compromís’, amb motiu del Dia Mundial de la Sida

  Amb motiu del Dia Mundial de la Sida, que es commemora l'1 de desembre, el CSC se suma, un any més, al manifest promogut pel Programa de Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques (PCAVIHV) de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), enguany sota el lema 'Reforcem el compromís'.

 2. Analitzem experiències de millora del diagnòstic precoç del càncer en l'última Sessió Tècnica de l'any

  El CSC va acollir el passat dijous l'última Sessió Tècnica de l'any, on es va explicar el projecte EquityCancer-LA i es van analitzar les experiències amb intervencions d'atenció integrada dirigides a millorar el diagnòstic precoç del càncer a Catalunya i Llatinoamèrica de la mà de Josep Maria Borràs (Pla d'Oncologia de Catalunya), Isabel Abarca (Universidad de Chile), Amparo Mogollón (Universidad del Rosario de Colombia), Ana Lucía Torres (Pontificia Universidad Católica de Ecuador), i M Luisa Vázquez i Ingrid Vargas (SEPPS).

 3. Parlem de les solucions que ofereix la robòtica en salut en un nou e-pitching

  El CSC ha acollit avui un nou e-pitching, organitzat per l'Àrea d'Innovació i Partenariat, que ha tractat sobre 'Robòtica en salut'. La jornada s'emmarca dins de la plataforma #coNNectaCSC, un espai de trobada entre empreses amb solucions innovadores i les entitats associades al Consorci.

 4. Analitzem des de l'òptica legal la Guia de l'AEPD sobre Control de Presència Biomètric

  L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha llançat una guia detallada i titulada "Tractaments de control de presència mitjançant sistemes biomètrics", un document que analitza si aquests tractaments compleixen amb les normatives establertes. Per tal de poder aportar més claredat i una anàlisi amb més profunditat, des del CSC s'ha preparat una nota informativa sobre els punts més rellevants exposats per l'Autoritat.

 5. Assistim a l'exposició del pla de desplegament d'atenció integrada a les residències de gent gran

  El CSC va assistir el passat dimarts a la presentació del 'Pla de desplegament de l'atenció integrada social i sanitària a les persones que viuen a residències de gent gran'. L'acte, dirigit a les entitats del sector, va anar a càrrec de Marta Segura, directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Drets Socials, i Aina Plaza, directora general de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut. El nou model, que es completarà en el termini d'un any, suposa la integració definitiva entre els professionals dels equips d'atenció primària (EAP) i els de l'àmbit residencial.

 6. El CSC presenta la seva experiència en compra sostenible al European Healthcare Climate Summit

  Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, ha dut a terme dues presentacions al European Healthcare Climate Summit, que s'ha celebrat avui a Brussel·les. Es tracta d'un esdeveniment organitzat per Healthcare Without Harm, l'òrgan executor de Global Green and Healthy Hospitals (GGHH), xarxa internacional de la qual el Consorci és membre. L'objectiu de l'edició d'enguany ha estat abordar la reducció de les emissions derivades de l'atenció mèdica.

 7. La Sessió Tècnica de demà analitzarà experiències de diagnòstic precoç del càncer a Catalunya i Llatinoamèrica

  El CSC organitza demà l'última Sessió Tècnica de l'any, de 14 h a 16 h, sota el títol "Integración asistencial para el diagnóstico precoz del cáncer: ¿Qué podemos aprender de la experiencia en Catalunya y Latinoamérica?". Les inscripcions encara estan obertes, tant per assistir-hi de forma presencial a la seu del CSC com per seguir la sessió online.

 8. Més recursos a l'associació Obertament per continuar lluitant contra l'estigma en salut mental

  Obertament rebrà una subvenció del Govern de 814.000 euros per finançar les despeses derivades del projecte 'Lluita contra l'estigma en salut mental 2023'. L'acord s'emmarca en una resolució del Parlament i compleix la línia estratègica 1 del Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions. El CSC és una de les entitats impulsores d'Obertament, una associació formada el 2010 i que treballa per posar fi a la discriminació que pateixen les persones que tenen algun problema de salut mental, fent que elles mateixes siguin protagonistes i motor del canvi. 

 9. Participem en la presentació de la Central de Resultats 2023 de l'AQuAS

  José Augusto García Navarro, director general del CSC, ha intervingut aquest migdia en la presentació de la Central de Resultats 2023 de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAS). Sota el lema 'Seguim mesurant, seguim millorant", la jornada ha tingut lloc a la Factoria Cultural de Terrassa i ha comptat amb les intervencions del conseller de Salut, Manel Balcells, i la secretària general del Departament, Mercè Salvat, així com del director del CatSalut, Ramon Canal, i Sandra García Armesto, directora d'AQuAS, a més d'altres integrants de l'equip tècnic de l'Agència.

 10. Participem en el primer fòrum europeu "Speeding up Innovation to patients" a Madrid

  El CSC va participar el passat dilluns en el primer fòrum europeu "Speeding up Innovation to patients", que es va dur a terme a l'Ilustre Colegio Oficial de Médicos de Madrid. Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i Medicament, hi va analitzar les recents iniciatives impulsades a Catalunya en la introducció de la innovació farmacològica al sistema de salut.

Més recents