Actualitat

Notícies

 1. Assistim a la quarta reunió plenària de l’Aliança Catalunya 2030

  El CSC ha assistit, com a membre del grup motor, en la quarta reunió plenària de l'Aliança Catalunya 2030. El president del CSC, Manel Ferré i la responsable de Responsabilitat Social, Marta Moles, han assistit a la trobada que ha tingut lloc avui divendres 27 de gener a la seu del Districte Administratiu, a Barcelona. La trobada ha estat organitzada pel Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible (CADS) de la Generalitat de Catalunya i ha estat encapçalada per la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rurall, Teresa Jordà, i el conseller de Drets Social, Carles Campuzano.

 2. Demanem al Govern un increment del 7% de les tarifes públiques dels serveis d'atenció gent gran en els nous pressupostos

  Les patronals del sector d'atenció a la gent gran, on figura el CSC, reivindiquem un finançament just i adequat per donar un servei que garanteixi el benestar dels usuaris, així com la sostenibilitat de les empreses i entitats que treballen amb aquest col·lectiu tan vulnerable. Les organitzacions del sector tornen a fer pública la petició al Govern i als grups parlamentaris perquè s'actualitzin les tarifes públiques dels diferents serveis en un 7% i millorar les condicions laborals dels professionals que hi treballen, així com per incorporar nous professionals per donar una atenció de qualitat

 3. Refermem el nostre suport als BCN Salut Games

  Un any més, el CSC dona suport als BCN Salut Games, l'olimpíada solidària entre centres del sector salut de la ciutat que promou el sentiment de pertinença i el treball en equip, la vida saludable i la solidaritat dins les organitzacions. Un suport que el passat dimarts, 24 de gener, es va formalitzar amb la signatura d'un conveni de col·laboració amb l'entitat organitzadora dels jocs, A32 Events, mitjançant el qual el Consorci es compromet a donar difusió dels BCN Salut Games, que se celebraran del 20 de març al 6 de maig.

 4. Debatem sobre la importància de la comunicació entre professionals de la salut i pacients en una nova sessió tècnica

  El CSC va celebrar, el passat 19 de gener, la primera sessió tècnica de l'any sota el títol "Com millorar la comunicació entre el professional de la salut i el pacient per a la millora de la qualitat de l'atenció", on diverses professionals del sector van aportar la seva experiència i expertesa aplicada a aquest àmbit. La sessió va comptar amb la participació d'Eulàlia Hernández, doctora en Psicologia, professora i investigadora en salut digital de la Universitat Oberta de Catalunya, i coordinadora de la Red Española de Alfabetización para la Salud; Mònica Fernández Aguilera, periodista, comunicadora i responsable de Comunicació Interna al Consorci Sanitari Integral i coordinadora d'Alfabetització per a la Salut a la Xarxa d'Hospitals Promotors de la Salut, i Mireia Vicente García, directora d'Infermeria de la Fundació Sanitària de Mollet.

 5. Organitzem la jornada Com Avançar en el Model de Medicina de Precisió a Catalunya

  El CSC, en col·laboració de Roche Farma, organitza la jornada Com Avançar en el Model de Medicina de Precisió a Catalunya, que tindrà lloc el pròxim 22 de febrer a la Pedrera de Barcelona. La trobada, que també comptarà amb una taula rodona amb experts, serà el marc de presentació del document Propostes per avançar en el model de medicina personalitzada de precisió a Catalunya, en què s'analitzen les possibilitats d'expansió de la Medicina Personalitzada de Precisió (MPP) a Catalunya. La presentació de l'informe anirà a càrrec del director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya, Josep Maria Guiu. Les inscripcions per assistir-hi ja són obertes.

 6. Acomiadem Martí Masferrer i Joan Martí, agraint la seva aportació al CSC

  El CSC ha acomiadat avui Martí Masferrer i Joan Martí, que deixen de ser membres de la Comissió Permanent amb motiu de la seva jubilació. El director general del CSC, José Augusto García Navarro, ha aprofitat la trobada per agrair "la valuosa aportació, la generositat i la implicació en la comissió" dels qui han estat al capdavant de dues entitats associades: la Fundació Salut Empordà i el Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí.

 7. Assistim a una nova reunió de la Taula del Pacte Nacional de Salut Mental

  El CSC ha assistit avui a la segona reunió de la Taula del Pacte Nacional de Salut Mental, encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. En la reunió, que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes, el president Aragonès ha anunciat un augment de 30 milions d'euros als pressupostos de 2023 dedicats a la salut mental i a les addicions.

 8. Presentem la Guia de sostenibilitat per al sector salut i social

  El pròxim 31 de gener, el CSC presentarà la Guia de sostenibilitat per al sector salut i social. Aquesta eina interactiva es dirigeix a tot el sector i, especialment, a les entitats associades, independentment del grau d'implementació de polítiques de sostenibilitat de cada organització. Amb aquesta nova eina, pretenem acompanyar els associats en el desenvolupament i consolidació d'un model de gestió sostenible, amb una clara orientació a l'assoliment dels reptes globals als quals ens enfrontem i, concretament, dels ODS de l'Agenda 2030. La Guia es presentarà a la seu del CSC, en un esdeveniment presencial i amb aforament limitat. Les inscripcions encara són obertes!

 9. Nou article del SEPPS sobre la continuïtat de relació de pacients crònics amb metges de primària i secundària en els serveis de salut de sis països d'Amèrica Llatina

  La revista International Journal of Environmental Research and Public Health acaba de publicar l'article Relational Continuity of Chronic Patients with Primary and Secondary Care Doctors: A Study of Public Healthcare Networks of Six Latin American Countries, elaborat pel Servei d'Estudis (SEPPS), en el marc del projecte Equity-LA II. Els resultats mostren nivells alts de la continuïtat de relació entre els pacients crònics i els seus metges d'atenció primària i secundària a les xarxes públiques de serveis de salut de sis països d'Amèrica Llatina, però també àrees de millora.

 10. Signem el III Conveni col·lectiu de treball de la sanitat concertada

  El Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i les altres patronals i sindicats de la xarxa sanitària pública han signat el III Conveni col·lectiu de treball de la sanitat concertada per al període 2021-2024. Aquest nou conveni suposa una millora substancial de les condicions laborals per a més de 60.000 professionals dels hospitals d'aguts, centres d'atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental de tot Catalunya. Representa, així mateix, un important pas endavant en l'harmonització de les condicions laborals de totes les persones que treballen al sistema públic de salut.

Més recents