Actualitat

Notícies

 1. Obert un canal de comunicació constant amb els responsables de farmàcia i del medicament associats al CSC

  Ja s'ha celebrat una primera reunió telemàtica on també han participat responsables del CatSalut per tractar les principals novetats en l'àmbit de farmàcia davant l'epidèmia de coronavirus. A més, des del CSC s'ha celebrat una trobada amb les centrals de compra europees, com a membres de l'European Health Public Procurement Alliance (EHPPA), per analitzar la situació en l'àmbit de la compra.

 2. El CSC obre una borsa de treball per captar professionals d'atenció a la gent gran

  L'epidèmia de coronavirus està deixant molts professionals d'atenció a la gent aïllats, quan ara es necessiten recursos humans més que mai. Per això, des del CSC fem una crida a totes les persones que vulguin treballar atenent la gent gran i a les quals, si no tenen experiència, se'ls ofereix un paquet formatiu.

 3. Els agents socials d'atenció a persones amb problemes de salut mental i addiccions exigeixen el pagament íntegre dels serveis socials

  El sector titlla d'injusta i inoportuna la mesura anunciada per part de la Direcció General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat de cobrir només el 85% de la tarifa dels centres que donen servei a persones i reclama al Govern una rectificació i el compromís d'assumir-ne el pagament íntegre.

 4. El CSC celebra una sessió extraordinària amb els membres de la seva Comissió Permanent de forma on-line

  Aquest òrgan de govern del CSC està format per gerents de proveïdors de centres sanitaris i socials associats al CSC. Durant la reunió s'ha analitzat l'estat de situació del sector, així com els protocols vigents a aplicar amb el COVID19 en el SISCAT, fent arribar la informació de la Comissió de proveïdors del CatSalut. També s'han detectat els aspectes de més preocupació en els diferents territoris, que el CSC traslladarà a l'Administració amb propostes de millora. En aquests moments, el CSC ha accelerat la seva activitat amb els associats i està col·laborant amb el CatSalut donant suport a la recollida d'informació en relació al material necessari específic del COVID19.

  A més, s'ha obert un canal de comunicació constant mitjançant videoconferència i en diferents reunions amb els representants de les diferents línies assistencials dels centres associats per treballar conjuntament en l'epidèmia de coronavirus, aquestes reunions s'activaran mínim setmanalment i es convocaran ad hoc sempre que la situació ho recomani.

 5. El CSC comparteix el reconeixement a tots els professionals

  En aquests moments difícils, el CSC vol sumar-se al reconeixement i l'agraïment a tots els professionals del sector salut i social davant la gran tasca que estan realitzant. Com nosaltres, moltes altres entitats, empreses, ciutadans... s'han sumat a diversos homenatges, dels quals us en deixem un petit recull.

 6. El CSC segueix donant servei als seus associats de forma telemàtica

  El 95% dels treballadors de la seu central del CSC estan executant les seves tasques a través de teletreball des d'aquesta setmana i, alhora, es mantenen tots els serveis als associats, i les reunions de comissions i grups de treball de forma on-line.

 7. Suspesos temporalment tots els actes presencials del CSC, les Comissions i Grups de Treball es faran de forma telemàtica

  Davant l'epidèmia del SARS-CoV-2 i en atenció a les recomanacions de les autoritats sanitàries, el Consorci de Salut i Social de Catalunya ha deixat en suspens temporalment tots els seus actes, jornades i reunions presencials, però manté les seves Comissions i Grups de Treball, que es realitzaran de forma telemàtica. Així, fins que les autoritats sanitàries no aixequin les mesures de contenció que limiten la celebració d'actes amb professionals vinculats a l'àmbit de la salut, no se realitzarà cap comissió, ni grup de treball, tampoc cap tipus de jornada ni sessió de caire presencial. Les noves dates de tots els actes que no es puguin celebrar per aquestes mesures de contenció s'anunciaran un cop l'evolució epidemiològica del SARS-CoV-2 i les autoritats sanitàries permetin tornar a convocar actes amb professionals sanitaris.

 8. Noves recomanacions per a les residències de gent gran i centres sociosanitaris per al COVID-19

  El Ministeri de Sanitat d'Espanya ha elaborat un document tècnic per la vulnerabilitat davant la infecció del COVID-19 dels usuaris i residents dels centres sociosanitaris i les residències de gent gran. A més, el Departament de Salut ha publicat un document per al maneig a les residències de casos en investigació.

 9. Nou servei de 'compliance' del CSC

  En línia amb el creixement constant de la seva cartera de serveis, el CSC ofereix ja un nou servei de compliance que permet establir els riscos operatius i legals així com les mesures de prevenció, gestió i control en front d'aquests riscos de l'entitat que sol·liciti aquest nou servei. D'aquesta manera, els associats tenen la possibilitat d'assegurar-se el compliment normatiu i evitar així sancions que van des de la multa econòmica fins a la intervenció judicial de l'entitat.

 10. El CSC, junt amb el CCMC, l’associació Metgesses.cat, UCH i ACES, impulsen un estudi sobre l’equitat entre metges i metgesses al sector sanitari

  L'acord permetrà recopilar informació diversa en clau de gènere procedent del col·lectiu mèdic dels diferents centres sanitaris

Més recents