Actualitat

Notícies

 1. El CSC participa en el 16è Congrés Mundial de la Salut Pública

  El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat en el 16è Congrés Mundial de la Salut Pública, representat pel Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS), en el que ha presentat resultats de la línia de recerca en integració assistencial en quatre comunicacions i en el que la directora del SEPPS, M. Luisa Vázquez també participava com a vicepresidenta de la secció de Migració i Salut de la EUPHA i com a membre del International Scientific Committee.

 2. Presentació de l'estratègia i identificació de projectes per a fons europeus d'innovació: Next generation EU

  El pròxim 29 d'octubre a la tarda i només amb accés per associats al CSC, es realitzarà de forma on-line una presentació de l'estratègia i les novetats en relació a la identificació de projectes per als fons europeus d'innovació per al sector salut i social Next Generation EU, a càrrec del director d'innovació del AQuAS, Ramon Maspons.

 3. Comença la segona part del cicle '21 minuts amb...'

  El director de l'Institut d'Oncologia Vall d'Hebron (VHIO) i recentment guardonat Premi Nacional de Recerca, Josep Tabernero, serà el pròxim entrevistat del cicle 21 minuts amb... sobre innovació, salut i medicaments. El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, Antoni Gilabert, entrevistarà Tabernero en directe i en format webinar el dimarts vinent 27 d'octubre a les 16 hores. I en aquest cas l'entrevista es realitzarà en castellà. La inscripció és gratuïta.

  Amb aquesta entrevista s'inicia la segona part d'entrevistes del cicle 21 minuts amb... del CSC, mentre ja es poden recuperar els vídeos de les entrevistes realitzades fins ara.

 4. El CSC presenta una anàlisi i comparativa dels sistemes de pagament de serveis hospitalaris entre Catalunya i Portugal

  El document, elaborat per CSC Consultoria i Gestió, s'emmarca en el projecte encarregat pel Consell Nacional de Secretaris de Salut (CONASS) del Brasil que el CSC està desenvolupant.

 5. Recupera la sessió tècnica sobre la contribució de la innovació tecnològica a la millora dels processos assistencials

  Ana Álvarez, adjunta a la Direcció Assistencial i directora de Processos i Avaluació de l'Hospital de Bellvitge, va impartir aquesta sessió que ara es pot veure íntegrament en vídeo.

 6. Un nou article del SEPPS mostra la limitada evolució en la implantació de mecanismes de coordinació clínica en xarxes de serveis de salut de Colòmbia

  El International Journal of Health Planning and Management ha publicat "Changes in knowledge and use of clinical coordination mechanisms between care levels in healthcare networks of Colombia", article desenvolupat en col·laboració entre el Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del CSC i la Universitat del Rosario (Colòmbia) en el marc del projecte Equity-LA II. Els resultats mostren un major ús de mecanismes de coordinació de la informació i molt limitat dels mecanismes de la gestió clínica entre nivells, sense grans canvis entre els anys analitzats.

 7. Nova reunió de la Comissió Permanent i de Gestió Salut

  Avui s'ha celebrat una nova reunió de la Comissió Permanent i de Gestió Salut del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) que ha comptat també amb la directora de l'Àrea de Professionals i Organitzacions del Servei Català de la Salut, Sara Manjón.

 8. Federico Mayor Zaragoza, pròxim entrevistat al '21 minuts amb...'

  El president de l'European Center for Peace and Development (ECPD) de la ONU i exdirector general de la UNESCO serà l'entrevistat del pròxim dimarts 20 d'octubre. Les inscripcions són gratuïtes i l'acte es podrà seguir per webinar. L'entrevista serà en castellà i la realitzarà el director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, Antoni Gilabert, que anunciarà els pròxims entrevistats d'aquest cicle de 21 minuts amb...

 9. Salut pública en temps de COVID-19, el cas de les addiccions

  El 5 de novembre celebrem una nova sessió de les Trobades de Salut Pública CSC, que en aquesta ocasió se centrarà en les addiccions després que arribés la pandèmia per coronavirus. La sessió serà en directe i en format webinar a les 14 hores, amb inscripció gratuïta.

 10. Atorgades les beques CSC 2020-21 per al Màster en Salut Pública UPF/UAB

  En el marc del conveni de col·laboració entre el CSC i la UPF, el 17 de setembre va finalitzar el procés de selecció dels estudiants per a la beca CSC per al Màster de Salut Pública. Enguany les beques van ser atorgades a Maria Serrano Gregori, farmacèutica, i Georgina Pujolar Díaz, politòloga, que desenvoluparan el TFM sota la supervisió del Servei d'Estudis del CSC i dins les línies de recerca: integració assistencial i accés a l'atenció en salut, amb un focus en el context de la COVID19.

Més recents