Actualitat

Notícies

 1. Se celebra una nova sessió tècnica del CSC sobre l'Aliança estratègica C-17

  El CSC va organitzar la #sessiótècnicaCSC, L'Aliança Estratègica C-17: un model col·laboratiu atractiu per als equips professionals. L'acte es va celebrar a la seu del Consorci, el dijous 12 de maig, i va comptar amb la presència de professionals i directius assistencials de diversos centres d'aquesta xarxa per compartir i debatre experiències, coneixement i reflexions al voltant del model.

 2. Analitzem un decret llei sobre l'accés i intercanvi de dades entre el Departament d'Educació i els ens locals

  La Generalitat de Catalunya va aprovar, el passat 31 de març del 2022, el Decret Llei 3/2022, de 29 de març, d'accés a dades dels ens locals i del Departament d'Educació per a l'aplicació de mesures destinades a la detecció i distribució equilibrada de l'alumnat amb necessitats educatives específiques. Aquest Decret Llei 3/2022 s'aprova arran de la necessitat d'assegurar que no es produeix ni discriminació ni segregació i per garantir que hi ha una igualtat efectiva en l'accés i la permanència en el sistema educatiu. L'equip d'experts de l'Àrea de Protecció de Dades del CSC analitza el cas en un article.

 3. Reunió del CSC amb el Departament de Drets Socials

  El director general del CSC, José Augusto Garcia Navarro; el coordinador de la Comissió de Gestió Social, Manel Valls, i la directora de l'Àrea Associativa, Palmira Borràs, es van reunir, ahir, amb la secretària d'Afers Socials i Família, Anna Figueras; la directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat, Montserrat Vilella, i la directora general de Provisió de Serveis, Maria Rosa Pons.

 4. Un centenar d'experts, al seminari 'Accés al diagnòstic precoç del càncer en diferents contextos d’Amèrica Llatina i Europa'

  Prop de cent persones van assistir, presencialment, al seminari 'L'accés al diagnòstic precoç del càncer en diferents contextos d'Amèrica Llatina i Europa', que es va celebrar el passat 29 d'abril a Bogotà (Colòmbia), en el marc del projecte internacional EquityCancer-LA. Coorganizat per la Universitat del Rosario i el CSC, l'acte va comptar amb ponents internacionals, a més de les investigadores principals i coordinadores del projecte, María Luisa Vázquez i Ingrid Vargas, del Servei d'Estudis, que van presentar-lo. Centenars de persones van poder seguir, també, el seminari en línia, que ja es pot recuperar aquí.

 5. El CSC participa en la Comissió d’Estudi sobre la Salut Mental i les Addiccions

  La directora de l'Àrea Associativa del CSC, Palmira Borràs, va assistir a la primera sessió presencial de la Comissió d'Estudi sobre la Salut Mental i les Addiccions, celebrada al Parlament de Catalunya el passat divendres, 6 de maig. Durant la trobada, es va aprovar el pla de treball, que permetrà tractar i articular les propostes de transformació del model d'atenció a la salut mental. Un dels objectius de la comissió és convertir-lo en un model comunitari que defensi els drets en salut mental des de tots els àmbits.

 6. Descobreix els nous descomptes en formació a la UOC per als associats al CSC

  Els associats al CSC podran comptar amb una sèrie d'avantatges de cara a la matriculació per al segon semestre de 2022 a la UOC, fruit del conveni existent entre les dues entitats.

 7. El CSC i el Board of Pharmacy Specialties publiquen un article sobre la certificació de l’especialització en farmàcia

  El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, Josep Maria Guiu, i el director executiu associat del Board of Pharmacy Specialties (BPS), Brian E. Lawson, han publicat, a la revista Farmacia Hospitalaria, l'article Evaluating board certification within international advance pharmacy practice frameworks.

 8. Representació del CSC al Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions

  El director de Salut Mental del Parc Taulí, Diego J. Palao, i la directora del Procés d'Addicions de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addicions de l'Hospital del Mar, Marta Torrens, són els nous representants del CSC al Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions. Aquest òrgan del Departament de Salut serà presidit per Víctor Pérez, director de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions del Parc de Salut Mar, entitat associada al Consorci.

 9. El CSC celebra un nou e-pitching sobre innovació en la monitorització del pacient crònic

  El CSC va celebrar, el 3 de maig, un nou e-pitching sobre innovació en la monitorització del pacient crònic. Aquesta sessió s'emmarca dins la plataforma coNNecta CSC, una iniciativa que vol proporcionar un punt de trobada entre les empreses que ofereixen solucions innovadores i capacitats científicotècniques, i les necessitats de les entitats associades al CSC.

 10. Tractem la prevenció en malalties infeccioses i vacunes al cicle de debats #iNNovacióCSC

  L'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC organitza la primera sessió del nou Cicle de debats CSC 2022 #iNNovacióCSC. El debat, Prevenció en malalties infeccioses i vacunes, se celebrarà a la seu del CSC, el 17 de maig, i comptarà amb la ponència principal de Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública del Departament de Salut.

Més recents