Actualitat

Notícies

 1. Abordem què pot aportar la metodologia 'Agile' a les organitzacions en l'última sessió Creatalent de CAPSS

  Més de 70 persones van assistir el passat divendres a la sessió inaugural del cicle Creatalent d'enguany, celebrada a la seu del CSC. La jornada, organitzada des de la patronal CAPSS, va tractar sobre 'Què pot aportar l'agilitat a les nostres organitzacions' i va comptar amb la participació de Víctor Fairén i Pilar Balcells (SmartWay), Maribel Álvarez (gestió de persones i transformació cultural), Carmen Andreu (SSIBE), Clara Pladevall (CHV), Marc Sales (Essentia Health Management) i Edu Soler (I3PT). Mònica Buqueras (Hospital General de Granollers), Johanna Cáceres (Consorci Sanitari del Maresme) i Pilar Rol (CAPSS) van coordinar la jornada.

 2. Una nova sessió de l'Update de Serveis Generals se centra en la sostenibilitat en el sector salut

  El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) va acollir, el passat 16 de maig, la jornada "La sostenibilitat ambiental en el sector salut: eines i casos pràctics per implantar una estratègia", una de les sessions que formen part del programa formatiu Update de Serveis Generals, coorganitzat per UCF i el CSC. Anna Fuster, tècnica de medi ambient del CHV i de l'Àrea de Sostenibilitat del CSC, va conduir la sessió. Podeu veure el vídeo aquí.

 3. El CSC participa en les Jornades anuals de SEDISA

  El CSC ha participat en les XIII Jornades Nacionals de la Sociedad Española de Directivos de la Salud (SEDISA), celebrades entre el 22 i el 24 de maig a València. El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci, Josep Maria Guiu, va intervenir a la taula "Biosimilars, valor i sostenibilitat", on va explicar l'experiència de l'entitat en l'estratègia de compres de medicaments biosimilars.

 4. Parlem de la microbiota humana als Dijous Innovadors

  L'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC va celebrar, la setmana passada, una nova sessió del cicle Dijous Innovadors, un espai que té per objectiu intercanviar idees i potenciar la innovació al sector. La sessió, dedicada a la microbiota humana, va comptar amb la participació del Dr. Climent Casals, cap de servei de microbiologia a l'Hospital Clínic de Barcelona i president de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SCMIMC), que actualment lidera el projecte del banc de microbiota de Catalunya.

 5. #EspaisParticipacióCSC: La Comissió de Recerca Qualitativa

  La Comissió de Recerca Qualitativa és un espai de participació del CSC que s'organitza en col·laboració amb la Fundació IDIAPJGol. El seu objectiu és donar suport als professionals dels centres associats que vulguin desenvolupar estudis de recerca amb aquesta metodologia. Aida Oliver, gestora de projectes i assistent de recerca del Servei d'Estudis del CSC, i Constanza Jacques i Laura Medina, membres de l'IDIAP Jordi Gol, en són les coordinadores i ens expliquen, en un vídeo, en què consisteix aquest espai de participació.

 6. Analitzem el Reglament d'Intel·ligència Artificial de la Unió Europea

  El Consell Europeu ha aprovat el Reglament d'Intel·ligència Artificial, una normativa que busca fomentar el desenvolupament i l'adopció de sistemes d'IA segurs en el mercat de la Unió Europea amb l'objectiu de garantir el respecte als drets fonamentals de la ciutadania sense bloquejar l'estimulació de la inversió i la innovació. Per tal de poder aportar més claredat i una anàlisi amb més profunditat, des del CSC s'ha preparat un informe sobre els punts més rellevants de la normativa.

 7. Les noves aproximacions assistencials a les malalties víriques i les vacunes, al pròxim debat d'#iNNovacióCSC

  El CSC acollirà un nou debat d'#iNNovacióCSC el dimecres 19 de juny, de 12 a 14 h sota el títol "Malalties víriques i vacunes: noves aproximacions assistencials". Hi participaran Carmen Cabezas i Montse Martínez (Departament de Salut), Santi Grau i Juan Pablo Horcajada (Hospital del Mar), Carmen Muñoz (Hospital de Sant Pau) i Pepe Serrano (Societat Catalana de Pediatria). Les inscripcions són gratuïtes per a totes les entitats associades al Consorci.

 8. Nou article del SEPPS sobre les propostes dels professionals per millorar la coordinació clínica

  La Revista de Salut Pública de Colòmbia ha publicat l'article ¿Qué proponen los médicos para mejorar la coordinación entre niveles? Resultados en seis países de Latinoamérica, elaborat pel Servei d'Estudis (SEPPS) del CSC, amb dades del projecte europeu Equity-LA II. Entre els resultats exposats, destaca la importància atorgada a la interacció entre professionals. Tot i el seu rol essencial en la coordinació clínica, aquest és el primer estudi que analitza els suggeriments de metges de la regió.

 9. Busquem fórmules per millorar el servei de farmàcia hospitalària en un nou e-pitching

  El CSC organitza, el dijous 20 de juny, un e-pitching sobre la millora del servei de farmàcia hospitalària. Dinamitzades des de la Plataforma CoNNectaCSC, les jornades e-pitching són trobades virtuals entre empreses amb solucions innovadores i directors i caps de serveis de les entitats associades al CSC. Els associats que vulguin assistir-hi com a oients i veure quines solucions proposa el mercat, poden registrar-s'hi aquí.

 10. Descomptes de fins al 30% en formacions de la UOC per als associats al CSC

  Els associats al CSC poden gaudir d'importants descomptes per matricular-se als graus, màsters, postgraus, cursos d'idiomes i altres formacions de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), fruit del conveni entre ambdues entitats. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb l'Àrea Associativa(ELIMINAR) per informar-se dels tràmits a seguir i gaudir d'aquests nous avantatges i serveis de qualitat que ofereix el Consorci, a través de la UOC.

Més recents