Actualitat

Notícies

 1. Primera reunió de la Comissió d’estudi de la salut mental i les addiccions del Parlament

  El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i les altres entitats del plenari del Pla integral van celebrar, amb tots els grups polítics de l'arc parlamentari, la primera reunió de constitució de la Comissió d'estudi de la salut mental i les addiccions del Parlament de Catalunya, el passat 20 de gener. Durant aquesta primera sessió, els dos portaveus designats per les entitats del Pla integral van expressar les grans expectatives que genera a tot el sector aquesta comissió, amb la qual s'espera avançar, definitivament, en una atenció a la salut mental i a les addiccions transversal, i que se'n reconegui la seva especificitat.

 2. Participem a la jornada Lideratge en femení al sector sanitari i social

  La directora executiva de CAPSS, Pilar Rol, va participar, ahir, a la jornada Lideratge en femení al sector sanitari i social, organitzada per UCf, amb l'objectiu de reflexionar sobre les causes de la baixa presència femenina als àmbits de decisió, les barreres que ho impedeixen i sobre què cal fer per assolir la igualtat d'oportunitats entre homes i dones al sector.

 3. Represa del Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions

  El plenari del Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions, del qual forma part el CSC, es va reunir, el passat 17 de gener, amb la directora del Pla Nacional de Salut, Magda Casamitjana, i el seu equip, per tal de revisar les línies estratègiques del darrer Pla aprovat i reavaluar-ne les prioritats. Les entitats van fer un treball d'anàlisi, per a cada línia, que es va traslladar, durant la trobada, en un debat obert i participatiu.

 4. L'Àrea de Protecció de Dades analitza l’aprovació de l’intercanvi d’informació entre els serveis socials i els serveis de salut

  El passat 29 de desembre es va aprovar al Parlament de Catalunya la Llei 2/2021. En aquesta llei, s'introdueixen modificacions legals, entre les quals destaquem la modificació de la Llei 12//2007, de l'11 d'octubre de serveis socials, amb l'objectiu d'habilitar la comunicació bidireccional de dades entre els serveis assistencials i els serveis socials sense el consentiment de les persones interessades. Els experts de l'Àrea de Protecció de Dades del CSC analitzen aquesta modificació.

 5. La participació dels professionals, una estratègia efectiva per millorar la coordinació clínica

  El Servei d'Estudis (SEPPS) del CSC ha publicat un nou article, a la revista internacional PLoS ONE, en el marc del projecte internacional Equity-LA II. L'article, d'accés obert, analitza resultats que mostren l'efectivitat de les intervencions dissenyades i implementades a través de processos participatius en cinc països de l'Amèrica Llatina.

 6. #InfosCSC: Què és la compra basada en valor?

  L'Àrea de Farmàcia i Medicament del CSC ha publicat la infografia Què és la compra basada en valor?en la qual es donen les claus sobre el concepte i els objectius d'aquest tipus de compra en productes farmacèutics i s'expliquen, també, els passos a seguir per a la seva implementació, així com els canvis que suposa per als diferents agents implicats. 

 7. El nou enfocament d’atenció integrada per a la gent gran de l’OMS, a la primera sessió tècnica 2022

  Les Sessions Tècniques del CSC arrancaran demà, 20 de gener, amb una primera jornada en què parlarem sobre el nou enfocament d'atenció integrada a les persones grans (ICOPE) de l'OMS, entorn de la pregunta Només vi vell en bots nous?.

 8. Al CSC, ens plantem per la salut mental

  Els i les professionals de la seu de Tibidabo 21 hem participat, aquest mes de desembre, a la campanya Planta't a la salut mental, posa la teva llavor, a través de la qual el nostre proveïdor de càtering Cuina Justa vol potenciar les oportunitats laborals dignes de les persones amb problemes de salut mental. També hem col·laborat amb La Marató de TV3, que es va celebrar el passat 19 de desembre. 

 9. El CSC col·labora amb els 'Amics de la Gent Gran' contra la soledat en aquestes festes

  Des del CSC, volem fer possible #UnAltreNadal, sumant-nos a la campanya d'Amics de la Gent Gran, que té com a objectiu que la gent gran torni a viure unes festes en companyia i amb la il·lusió de compartir moments especials. Per quart any consecutiu, hem realitzat una donació econòmica per reforçar l'acompanyament emocional, l'organització d'activitats de cultura i lleure, i el lliurament de lots amb productes nadalencs.

 10. Les claus per prevenir els riscos dels materials en contacte amb els aliments, segons HCWH

  Health Care Without Harm (HCWH), entitat de la qual el CSC és membre, ha publicat l'informe Materiales sostenibles en contacto con alimentos, en què presenta la problemàtica entorn dels materials que estan en contacte amb els aliments i les claus per substituir-los per opcions més sostenibles i segures.

Més recents