Actualitat

Notícies

 1. T'acompanyem en els projectes dels fons europeu Next Generation

  El Govern d'Espanya acaba de publicar el pla de recuperació, transformació i resiliència que contempla uns 70.000 milions d'euros i des del CSC posem la nostra expertesa i el coneixement a disposició dels associats per acompanyar-los en la consecució dels fons europeus. Amb una nova oficina tècnica, el CSC presta serveis en l'elaboració de la documentació tècnica i administrativa, en la licitació i en l'àmbit jurídic.

 2. 10 claus per al lideratge en les organitzacions del sector sanitari i social

  La 9a edició de l'Update directiu d'UCf arriba totalment actualitzada per fer front als nous reptes que té avui el sector sanitari i social. Així, es plantegen 10 propostes per donar resposta a les noves necessitats, 10 propostes que dibuixen l'itinerari d'aquesta formació centrada en el lideratge. Ja es pot descarregar el programa i consultar els vídeos informatius a càrrec dels formadors.

 3. Nou impuls al pla d'acció per a l'atenció a la salut mental a Catalunya

  El CSC ha participat en una reunió amb la consellera de Salut i la Xarxa de Salut Mental i Addiccions, amb l'objectiu d'establir les bases per seguir la millora de l'atenció a la salut mental a Catalunya després de l'impacte de la pandèmia en aquest àmbit.

 4. Nou article del SEPPS que orienta la millora de l’ús dels mecanismes de coordinació clínica entre nivells assistencials a Catalunya

  La International Journal of Environmental Research and Public Health acaba de publicar l'article Understanding how to improve the use of clinical coordination mechanisms between primary and secondary care doctors: clues from Catalonia, elaborat pel SEPPS en col·laboració amb el GAIA, en el marc del projecte COORDENA-CAT. Els resultats mostren el diferent nivell d'ús dels mecanismes de coordinació segons el nivell d'atenció, així com les dificultats i factors que s'hi associen, principalment organitzatius, i assenyalen àrees de millora. També proporcionen una línia de base per avaluar l'impacte d'intervencions introduïdes posteriorment, que han rebut un gran impuls en el context de la pandèmia de covid-19.

 5. La confiança vacunal centra la primera trobada de salut pública del CSC

  El cicle d'aquest 2021 es va iniciar amb un webinar amb 150 assistents que ara es pot recuperar en vídeo i que va tractar la confiança vacunal i l'impacte del coronavirus en la mateixa.

 6. Arriba el primer programa de formació per a nous professionals en l'atenció a la gent gran a residències després de la covid-19

  UCf ha llençat una nova formació que donarà a aquests nous professionals les eines per incorporar-se a l'atenció a la gent gran en residències després del canvi de paradigma que ha suposat la pandèmia per coronavirus en aquests centres.

 7. L'abordatge de la violència de gènere des dels serveis sanitaris

  El pròxim 15 d'abril celebrarem una nova Sessió Tècnica del CSC, d'inscripció gratuïta i en format webinar, que tractarà la violència de gènere des dels serveis sanitaris. Per fer-ho repassarem intervencions efectives per a l'abordatge de la violència masclista des dels serveis sanitaris, coneixerem la visió des de la pràctica dels serveis d'Atenció Primària i urgències, i descobrirem un abordatge innovador des de la formació.

 8. Sònia Pérez, nou referent d'Atenció Primària i Comunitària del CSC

  La cap de servei d'Atenció Primària de Badalona Serveis Assistencials serà la nova referent del CSC en l'àmbit associatiu i coordinarà la comissió del primer nivell assistencial en substitució de Lluís Colomés.

 9. El CSC se suma a la campanya de l'OMS per accelerar l'equitat vacunal per a tots els treballadors del sector

  La campanya és una crida als líders mundials perquè accelerin el desplegament equitatiu de les vacunes en tots els països, començant pels treballadors del sector sanitari i les persones amb major risc davant el coronavirus.

 10. Hem de cedir dades de salut als agents dels cossos i forces de seguretat?

  L'Àrea de Protecció de Dades del CSC analitza en un breu article si cal o no cedir dades de salut als agents dels cossos i forces de seguretat, i especifica com ha de ser el requeriment d'aquestes dades a partir d'un dictamen de l'APDCAT.

Més recents