Actualitat

Notícies

 1. Cinc associats al CSC, premiats als Best Spanish Hospitals Awards

  Cinc centres associats al CSC han estat reconeguts a la 4a edició dels Premis BSH - Best Spanish Hospitals Awards, organitzats per la consultora Higia Benchmarking i la companyia de codificació hospitalària ASHO, en un acte que es va celebrar ahir, 29 de setembre, a Bilbao. L'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona  ha estat reconegut en la categoria de Millors hospitals en processos maternoinfantils i l'Hospital de Mollet,  el Consorci Sanitari Integral (CSI) - Hospital Dos de Maig i el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAG) han estat premiats com a Millors hospitals en urgències. El CSAG també ha rebut un dels premis de la categoria Millors hospitals en costos hospitalaris, juntament amb l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

 2. El CSC posa en marxa la Targeta Cuidadora

  A través de l'Espai Barcelona Cuida, un servei de l'Ajuntament de Barcelona gestionat pel CSC, l'Àrea d'Envelliment i Benestar (eib) ha posat en marxa la Targeta Cuidadora. Es tracta d'una targeta que poden sol·licitar totes les persones cuidadores per beneficiar-se de recursos i serveis gratuïts, en reconeixement de la tasca que fan.

 3. Assistim a la presentació del Mapa estratègic del CatSalut 2022-2024

  El CSC va assistir a la presentació del Mapa estratègic del Servei Català de la Salut 2022-2024, que va tenir lloc ahir, 27 de setembre, al Districte Administratiu de la Generalitat. Tal com va explicar la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, es tracta d'un "full de ruta ampli i integrador, pensat i dissenyat amb tots els actors del sistema sanitari, amb objectius i terminis clars, i que identifica les prioritats de totes les actuacions al territori".

 4. L’acreditació de professionals en l’àmbit social, en una jornada de l’Àrea d’Envelliment i Benestar (eib)

  El CSC va celebrar, el passat 27 de setembre, la jornada 'L'acreditació de professionals en l'àmbit social', organitzada per l'Àrea d'Envelliment i Benestar (eib) amb l'objectiu d'aprofundir en aquest procés, que pot resultar molt útil per a la captació i fidelització de professionals. L'acte va comptar amb una presentació de l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (FPCAT), seguida d'una taula de debat, en què es van exposar diferents experiències entorn de l'acreditació i on es van poder aclarir dubtes del públic sobre aquesta qüestió.

 5. La pròxima sessió tècnica CSC abordarà el professionalisme de la infermera

  Sota el títol 'Professionalisme de la infermera i l'experiència a Catalunya', el CSC celebrarà, el pròxim 20 d'octubre, una nova sessió tècnica. Serà moderada per Xavier Arrebola, adjunt a la Direcció d'infermeria de l'Hospital de Palamós, i hi intervindran la infermera doctoranda Meritxell Cucala, la professora i coordinadora de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Lena Ferrús, i el director d'Infermeria de Badalona Serveis Assistencials (BSA), Albert Monterde. La sessió es realitzarà en format híbrid i podeu fer la inscripció per assistir-hi presencialment o online.

 6. Rebem la visita del Board of Pharmacy Specialties

  El CSC ha rebut, avui, la visita d'una representació del Board of Pharmacy Specialties (BPS), principal entitat de certificació de farmacèutics als Estats Units i internacionalment, que depèn de l'American Pharmacist Association. Brian Lawson, Associate Executive Director del BPS, ha arribat a la seu del CSC després de visitar diferents serveis de farmàcia d'entitats associades, per conèixer l'experiència en la certificació farmacèutica dels centres hospitalaris de Catalunya.   

 7. Intervenció del CSC a la Comissió d’Estudi sobre la Salut Mental i les Addiccions

  La directora de l'Àrea Associativa del CSC, Palmira Borràs, va intervenir, el passat divendres, a la Comissió d'Estudi sobre la Salut Mental i les Addiccions del Parlament, on van comparèixer diversos experts per abordar la salut mental i les addiccions des del vessant sanitari. Durant la seva intervenció, va posar èmfasi en la necessitat de garantir un consens polític i parlamentari que faciliti un gran pacte en aquest àmbit.

 8. Acord amb Drets Socials per a l’increment de tarifes del 3%

  El CSC i la resta de patronals de la xarxa pública de serveis socials van signar, el passat 22 de setembre, un acord amb el Departament de Drets Socials relatiu al reconeixement a la tasca professional i millora de la qualitat en la prestació de serveis d'atenció a la gent gran, la discapacitat, la salut mental i addiccions, i la infància i adolescència. L'acord suposa l'augment d'un 3% de les tarifes de serveis socials i inclou, també, el compromís que aquest increment repercutirà en una millora del sou dels treballadors i treballadores.

 9. El posicionament del CSC sobre la Llei Darias, a 'La Vanguardia'

  El diari La Vanguardia va publicar, el passat dijous, 22 de setembre, un article sobre el projecte de llei per consolidar l'equitat, universalitat i cohesió del Sistema Nacional de Salut, que recull el posicionament del CSC sobre aquesta qüestió. L'article explica el recent pacte del Govern espanyol amb les forces catalanes al Congrés per tirar endavant aquest projecte de llei, coneguda com a "Llei Darias", i fa referència a alguns aspectes del text que el CSC considera una ingerència a les competències en matèria de sanitat de les comunitats autònomes.

 10. #InfosCSC: Implementació de solucions tecnològiques en la preparació de medicaments en la farmàcia hospitalària

  L'Àrea de Farmàcia i Medicament del CSC ha publicat una nova #InfosCSC sota el títol Implementació de solucions tecnològiques en la preparació de medicaments en la farmàcia hospitalàriaAquesta infografia descriu com dur a terme aquest procés d'implementació en vuit passos

Més recents