Actualitat
Notícies
-
Presentació de resultats preliminars de l'estudi COORDENA a les entitats participants
El passat dijous 25 de maig, en una sessió específica per a les entitats participants, Ingrid Vargas i Daniela Campaz del Servei d'Estudis (SEPPS) i Grup d'Avaluació de la Integració Assistencial (GAIA) del CSC, van presentar i analitzar els canvis en la coordinació clínica entre l'atenció primària (AP) i hospitalària (AH) en 22 entorns sanitaris del sistema sanitari català, entre els anys 2017 i 2022. Els resultats preliminars mostren millores en la coordinació entre nivells, però també la persistència o augment de problemes en la coordinació de la gestió clínica, amb algunes diferències entre les àrees. Aquesta anàlisi es basa en la comparació de les enquestes COORDENA-CAT (2017) i COORDENA-TICs (2022) que van comptar, respectivament, amb la participació de 3308 i 2277 metges/esses d'atenció primària (AP) i hospitalària (AH) del sistema de salut català.
-
Principals conclusions de la jornada post-MWC
La col·laboració publicoprivada és una sinergia clau per a l'avenç del sector digital de la salut. Aquesta va ser la conclusió principal a què es va arribar a la primera jornada post-Mobile World Congress (MWC), que va organitzar l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC el passat 17 de maig. La trobada, que va reunir diversos experts en innovació, no només va servir per posar en comú les experiències viscudes durant la visita a la fira més important d'innovació i telefonia mòbil del món, sinó també va ser un espai per compartir impressions i punts de vista sobre el paper de la tecnologia en el sector salut.
-
El futur de l’atenció a la gent gran i amb dependència, a la jornada “Viure millor a casa”
El CSC va acollir, el passat 25 de maig, la Jornada Tècnica "Viure Millor a Casa. Generant evidències i impacte social per a una bona vida a la comunitat", que va servir per reflexionar sobre els nous models d'atenció a la gent gran i amb dependència, a partir de la intervenció de diferents experts que van coincidir en la necessitat de potenciar l'atenció domiciliària i comunitària. La jornada va comptar amb una primera part protagonitzada pel Departament de Drets Socials, on es van abordar els reptes de la integració social i sanitària a Catalunya, i una segona part centrada en el projecte "Vivir mejor en casa", liderat per la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG) i la Confederación Española de Organizaciones de Mayores (CEOMA).
-
Els bessons digitals, a una nova sessió del cicle "Dijous Innovadors"
L'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC va celebrar, el 25 de maig, una nova sessió del cicle "Dijous Innovadors", un espai que té per objectiu intercanviar idees i potenciar el motor d'innovació del sector. Aquesta sessió, dedicada als bessons digitals, va comptar amb la participació de Mariano Vázquez, físic especialista en aquesta tecnologia.
-
'Estratègies per a la millora de la coordinació assistencial entre nivells', nova tesi doctoral dirigida pel SEPPS
Sota el títol Estrategias para la mejora de la coordinación assistencial entre niveles: Un estudio de métodos mixtos en dos redes de servicios de salud del Estado de Veracruz, México, Julieta López, de la Universitat Veracruzana de Mèxic, va defensar, el passat 29 de març, la seva tesi doctoral, elaborada sota la direcció de María Luisa Vázquez i Ingrid Vargas, del Servei d'Estudis del CSC (SEPPS). López va obtenir el grau de doctora en Biomedicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la màxima nota, excel·lent Cum Laude.
-
Analitzem els resultats PLAENSA 2022 amb l'equip de l'Àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari
El CSC va acollir el passat 19 de maig la sessió de presentació i debat amb relació als resultats de l'enquesta PLAENSA 2022, a la qual van assistir més de quaranta directius de les entitats associades al CSC. La sessió va comptar amb la participació d'Elisenda Serra, directora de l'Àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari del CatSalut, i d'Ismael Cerdà Calafat, tècnic de l'Àrea.
-
Els reptes de l'era digital i els nous canals de comunicació, en un nou 'e-pitching'
El CSC celebrarà, el pròxim 31 de maig, l'e-pitching "L'era digital i els nous canals de comunicació: centre-professional-pacient". La trobada comptarà amb la participació de Mònica Fernández, periodista, experta en Health literacy i responsable de Comunicació del Consorci Sanitari Integral, que serà l'encarregada de presentar les necessitats i reptes dels centres sanitaris en el camp de la comunicació. El programa de la sessió es pot consultar aquí i l'enllaç de connexió ja està disponible aquí.
-
La pròxima sessió tècnica analitzarà com les TIC poden millorar la coordinació clínica entre professionals d'atenció primària i hospitalària
El pròxim 8 de juny tindrà lloc una nova trobada del cicle de Sessions Tècniques del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). La sessió, que serà en castellà, té com a títol "¿Pueden las TIC mejorar la coordinación clínica entre médicos de atención primaria y hospitalària? Resultados comparatives del COORDENA.TIC's en País Vasco, Islas Baleares y Catalunya". Les inscripcions estan obertes tant per seguir-la de manera virtual com per assistir-hi presencialment a la seu del CSC (av. Tibidabo, 21. Barcelona).
-
Visita a l’Hospital de Sant Pau en el marc de l’Update de Serveis Generals
Una nova sessió de l'Update de Serveis Generals va tenir lloc el passat 18 de maig sota el títol "Control del residu alimentari, present i futur". La sessió, realitzada a l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, va comptar amb la participació d'una trentena de persones. Com a ponents de la visita, van intervenir-hi Gemma Navarro, cap de dietètica i alimentació de l'Hospital de Sant Pau, i l'Elisabeth Llorenç, tècnica d'hoteleria de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. L'Update de Serveis Generals és una iniciativa impulsada des de la Comissió de Serveis Generals del CSC i Unió Consorci Formació (UCf).
-
La UOC ofereix una sèrie de nous descomptes en formació per als associats al CSC
Els associats al CSC poden gaudir d'importants descomptes per matricular-se als graus, màsters, postgraus i cursos d'idiomes de la UOC, fruit del conveni entre totes dues entitats. Les persones interessades poden posar-se en contacte(ELIMINAR) amb l'Àrea Associativa per informar-se dels tràmits a seguir.