Actualitat

Notícies

 1. Nova secció del CSC per a l'anàlisi de casos en l'àmbit de Protecció de Dades

  L'equip d'experts de l'Àrea de Protecció de Dades del CSC ja ha publicat diferents articles que analitzen algunes novetats o casos que poden ser de molta utilitat per a les entitats sanitàries i socials respecte a la Protecció de Dades. Aquests articles es van publicar en una nova secció a la web del CSC.

  El darrer cas publicat ha estat sobre la comunicació de les dades d'un pacient que estava en procés d'entrar en els cossos i forces de seguretat de Catalunya, però també s'ha analitzat recentment les diferents posicions en protecció de dades sobre els controls de temperatura als professionals.

 2. Més d'un centenar d'assistents en la primera sessió tècnica del CSC en format webinar

  El CSC ha celebrat la seva primera sessió tècnica en format webinar: Suïcidis, un problema emergent?, què podem fer per evitar-los?. Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques; Andrea Miranda, investigadora del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC); i Diego Palao, director executiu de Salut Mental de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell i coordinador de la Comissió de Psiquiatria i Salut Mental del CSC han estat els ponents. Recupera el vídeo complet de la sessió aquí.

 3. La comunicació de les patologies en procés d'entrar a formar part de cossos i forces de seguretat

  En un nou cas d'anàlisi per part de l'equip de Protecció de Dades del CSC, aquí es pot conèixer la valoració i el dictamen de l'APDCAT sobre el dubte davant un cas d'una persona tractada en una entitat sanitària pública i que estava en procés d'entrar a formar part de cossos i forces de seguretat. Cal en aquests casos comunicar dades i patologies del pacient? Aquest dictamen i l'article dels nostres experts intenten respondre-hi.

 4. Segueixen obertes les inscripcions per a la Sessió Tècnica de demà

  Demà tornen les Sessions Tècniques del CSC però ara en format webinar. Encara es poden fer les inscripcions per aquesta sessió titulada: Suïcidis, un problema emergent?, què podem fer per evitar-los?, on comptarem amb Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques; Andrea Miranda, investigadora del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC); i Diego Palao, director executiu de Salut Mental de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell i coordinador de la Comissió de Psiquiatria i Salut Mental del CSC.

 5. Nous descomptes a la UOC per als associats al CSC

  Els professionals de les entitats associades al CSC poden gaudir de fins a un 30% de descompte per a formació en la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), gràcies al conveni establert entre ambdues institucions.

 6. Divergència de posicions sobre els controls de temperatura i la protecció de dades entre l'AEPD i la judicatura

  La realització de controls de temperatura en accedir a determinats llocs públics ha obert el debat sobre la protecció de dades en aquest cas, ocasionant fins i tot diferents posicionaments de la judicatura i de l'Agencia Española de Protección de Datos (AEPD). Així, des de l'Àrea de Protecció de dades del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) analitzem la procedència d'aquests tractaments de dades com a mesura per mitigar el risc de contagi de la població i les diferents postures que s'han adoptat sobre aquests controls.

 7. El projecte impulsat pel CSC per millorar la coordinació entre els serveis socials i AP, escollit com a repte CIMTI

  El projecte d'integració sanitària i social en Servei d'Atenció Domiciliària a l'àmbit urbà impulsat pel CSC amb el centre CIS Cotxeres i l'Ajuntament de Barcelona, ha estat un dels seleccionats en la Crida Repte CIMTI (Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores) per millorar l'atenció sociosanitària domiciliària.

 8. L'Àrea Jurídica del CSC analitza les darreres novetats legislatives

  En el marc de l'epidèmia de coronavirus, el CSC ha obert el coneixement dels seus experts a tothom, incloses les notes informatives de l'Àrea Jurídica que la darrera setmana s'han publicat al web del CSC amb el resum i anàlisis de les normatives publicades al BOE i al DOGC que afecten el sector salut i social i que han comportat els darrers dies mesures fiscals, financeres, de l'àmbit del sector públic, administratives en matèria de política sanitària... així com la llei de pressupostos de la Generalitat per al 2020.

  A més d'aquesta informació jurídica, a l'espai web dedicat al coronavirus també es troben les fonts oficials, les circulars d'àmbit laboral, les notes informatives sobre contractació pública, les accions en responsabilitat social, novetats en farmàcia i medicament, una guia en protecció de dades i altres informacions d'interès.

 9. Nova sanció de l'AEPD a una entitat sanitària per la clàusula en el formulari

  Des de l'Àrea de Protecció de Dades del CSC s'analitza la darrera sanció de l'Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) a una organització sanitària per incomplir el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) en el formulari que es va lliurar a l'usuari quan va arribar a urgències.

 10. El CSC analitza l'estat de les residències en una reunió amb el president Torra i altres entitats del sector

  Avui s'ha celebrat per videoconferència una reunió amb el president del Govern de Catalunya, Quim Torra, sobre la situació a les residències davant l'epidèmia de coronavirus. El CSC ha participat en aquesta reunió junt amb altres entitats del sector i els departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies.

Més recents