Actualitat >

Notícies

Parlem d’intel·ligència artificial aplicada a l’ús de medicament en una jornada de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va participar el passat divendres en les XLII Jornades Sanitàries de la filial del Vallès Occidental de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears, sota el títol "Avenços en Salut Connectada. Explorant les oportunitats de la intel·ligència artificial en el camp sanitari". El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, Toni Gilabert, hi va intervenir amb la ponència "La intel·ligència artificial aplicada a l'ús adequat dels medicaments", en què va abordar les oportunitats i reptes de futur en aquest àmbit.

Durant la seva ponència, Gilabert també va fer referència al Centre virtual d'Intel·ligència Artificial en el Medicament (CIAM), un projecte del Departament de Salut que es coordina des del CSC. Segons va explicar, en el marc d'aquest projecte ja s'han definit dos reptes vinculats a l'ús de l'IA: el primer, proporcionar informació sobre els medicaments a la ciutadania, i el segon, la prevenció de problemes de salut relacionats amb els fàrmacs.

L'objectiu de les XLII Jornades Sanitàries de la filial del Vallès Occidental de L'Acadèmia, que es van celebrar a Castellar del Vallès, era explorar les oportunitats que la intel·ligència artificial ofereix en el sector sanitari i com pot millorar significativament la prestació de serveis de salut. Durant l'esdeveniment, es va poder aprofundir en els darrers avenços en salut connectada i explorar les aplicacions pràctiques de la intel·ligència artificial en el camp de la medicina.