Actualitat >

Notícies

Signem una addenda a l’acord de l’1 de juny per fer efectiu l’increment de tarifes al sector social

Les patronals i els sindicats majoritaris del sector dels serveis socials, i el Departament de Drets Socials hem signat aquest divendres una addenda a l'acord sectorial de bases per a la construcció d'un sistema de serveis socials propi de Catalunya. L'objectiu d'aquesta addenda és fer efectiu l'increment de les tarifes pactat en l'acord de bases, del passat 1 de juny, per poder millorar les condicions salarials dels professionals del sector.

Amb la signatura d'avui, el Departament de Drets Socials es compromet a incrementar un 5% les tarifes del 2024, amb efectes retroactius a l'1 de gener, a partir de l'aprovació, aquest mateix matí per part del Parlament, del Decret llei de modificació del crèdit en el qual s'inclou l'import necessari per aplicar aquest increment.   

Per la seva banda, patronals i sindicats es comprometen, en el marc de la negociació col·lectiva, a traslladar l'increment de les tarifes als salaris dels professionals del sector dels serveis socials, en els termes establerts a l'acord de bases.

D'aquesta manera, malgrat no disposar de pressupostos aprovats per al 2024, es busca continuar avançant cap a un salari mínim del sector social i en l'equiparació salarial amb els professionals que realitzen les mateixes funcions en el sector sanitari o en el públic.

En aquest sentit, el president del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Josep Mayoral, ha aprofitat la trobada per reclamar un finançament adequat, tot assenyalant que el total del pressupost del Departament de Drets Socials equival, només, a la despesa diferida del de Salut. "Equiparar els pressupostos és un debat que hem de posar sobre la taula per poder avançar en les millores necessàries", ha dit.

A més del CSC, per part de les patronals ha assistit a la signatura la Confederació del Tercer Sector Social, l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), els Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya (CESOCAT), l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), la Unió de Petites i Mitjanes Residències (UPIMIR), la Unió Catalana d'Hospitals (UCH) i l'Associació de Centres d'Atenció a la Dependència (ACAD). Els sindicats signants de l'addenda han estat Comissions Obreres de Catalunya (CCOO) i la Unió General dels Treballadors (UGT).