Actualitat >

Notícies

Resposta del conseller de Drets Socials a la carta de les patronals

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va respondre ahir a la carta de les patronals del sector de l'atenció a la gent gran i la dependència, mitjançant la qual demanàvem el compliment de l'acord signat l'1 de juny per a l'enfortiment del sistema de serveis socials de Catalunya.

En la  seva resposta, el conseller reconeix que  l'absència de pressupostos "posa en risc el creixement i la consolidació del sistema de serveis socials català", així com "alguns dels compromisos i necessitats socials acordades aquests darrers mesos entre el Govern de Catalunya, sindicats i patronals del sector".

En la mateixa carta, Campuzano assegura que comparteix "plenament" la importància d'assegurar unes condicions laborals justes per a les persones treballadores del sector, així com de garantir la sostenibilitat de les entitats proveïdores de serveis socials. "Entenc les dificultats que les actualitzacions laborals i les mesures resultants de la negociació col·lectiva han generat per a les vostres entitats en termes d'estructura de costos", assegura.

Així, el conseller es compromet, mitjançant aquest escrit, a continuar treballant "per assegurar la sostenibilitat i el desenvolupament dels serveis socials a Catalunya". En aquest sentit, apunta que el Departament continuarà impulsant les taules tècniques de revisió de la Cartera de Serveis Socials i que continuarà focalitzant-se en la sostenibilitat de les entitats socials i l'equiparació salarial, malgrat el context electoral.

Carles Campuzano respon, així, a la carta enviada el passat 22 de març pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) conjuntament amb les altres patronals del sector: Associació de Centres d'Atenció a la Dependència (ACAD), Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Centres Socio-Sanitaris Catòlics de Catalunya (CESOCAT), La Confederació empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya (CONFEDERACIÓ), La Unió - Associació d'Entitats Sanitàries i Socials (UCH) i la Unió de Petites i Mitjanes Residències (UPIMIR).

Podeu consultar la carta del 22/03/24 de les patronals aquí i la resposta del conseller de Drets Socials aquí.