Actualitat >

Notícies

Atorgada la beca CSC 2021-22 per al Màster en Salut Pública UPF/UAB

El 16 de juliol va finalitzar el procés de selecció dels estudiants per a la beca CSC 2021-2022. Les beques són fruit del conveni de col·laboració que el CSC va establir el 2002 amb la UPF amb l'objectiu de promoure la formació en salut pública dels professionals de la salut com a estratègia de recolzament a la gestió dels serveis sanitaris. El CSC concedeix anualment tres beques, dos de les quals a estudiants del Màster de Salut Pública (MSP) que organitza el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut. Les persones que reben la beca CSC han de realitzar el treball fi de màster (TFM) sobre un àrea d'interès per al CSC i sota la supervisió del Servei d'Estudis.

En la convocatòria d'enguany, la beca ha estat atorgada a Cynthia Mateu Martín, que és infermera, interessada en l'accés i la qualitat assistencial i realitzarà el TFM: "Impacto de la utilización de estrategias de atención no presenciales en el acceso y calidad asistencial percibidas por los pacientes, en el contexto de la COVID-19 en Cataluña". L'objectiu és analitzar l'impacte de la utilització d'estratègies d'atenció no presencial en l'accés i qualitat assistencial percebudes pels pacients del sistema de salut a Catalunya.

Des de la instauració, 22 estudiants, procedents d'Amèrica Llatina (13), de Catalunya (8) i Àustria (1) han elaborat els TFM en temes relacionats amb les línies de recerca del SEPPS: la integració de serveis de salut, atenció a la població immigrant, mecanismes d'assignació en base poblacional i participació social en salut. Aquest treballs han contribuït a diverses publicacions, l'elaboració d'un llibre sobre Organitzacions sanitàries integrades a Catalunya, i articles publicats en revistes científiques (9). A mes a més, quatre han estat el primer pas en el desenvolupament d'altres tantes tesis doctorals.

Enllaços relacionats