Actualitat >

informació coronavirus

Informació sobre el SARS-CoV-2

espai dedicat a la informació actualitzada i les fonts oficials

Davant de l'epidèmia de SARS-CoV-2, el CSC obre aquest espai dedicat a la informació actualitzada i les fonts oficials amb la voluntat d'estar al servei dels nostres associats, de donar suport als professionals del sector salut i social, i també per fer divulgació fiable a la població general. Tot per ajudar al sistema sanitari i social en la lluita per frenar aquesta epidèmia.

A més, hi trobareu informació pròpia elaborada i/o validada pels nostres experts en àmbits com el laboral, el de farmàcia i el de contractació, entre d'altres informacions.

Aquí publiquem les circulars informatives de la patronal CAPSS amb tot allò que cal tenir en compte davant les normatives i novetats que s'estàn donant a nivell laboral durant l'epidèmia de coronavirus:

Circulars CAPSS

Normativa laboral

Aquí es poden trobar les notes informatives elaborades pel nostre equip de l'Àrea Jurídica i on s'expliquen les novetats i normes jurídiques més importants en relació a l'epidèmia de coronavirus:

Notes informatives Àrea Jurídica

Com a entitat responsable i socialment compromesa hem incrementat la nostra participació de forma activa en la millora de la qualitat de vida de les persones. Aquí podreu trobar com estem treballant en diversos àmbits i establint vies de col·laboració amb les accions concretes tant pel que fa a l'àmbit de la salut, de l'educació, del treball i les necessàries aliances estratègiques per assolir-ho, sempre en línia als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Accions RS COVID-19

A més, el Grup Promotor RS-CSC elabora píndoles per posar en valor el compromís social de professionals i organitzacions, i destacar la importància de la Responsabilitat Social en la gestió dels reptes globals als que ens estem enfrontant, amb una clara orientació a l'assoliment dels ODS de l'Agenda 2030. Així, aquestes píndoles tenen per objectiu fer visible tota la tasca realitzada pels professionals i a la vegada amb la voluntat de detectar les oportunitats que ara poden sorgir per reconduir situacions i plantejar millores

Veure píndoles Grup Promotor RS-CSC

Aquí trobaràs notes informatives sobre allò referent en contractació durant l'epidèmia de coronavirus, unes notes elaborades pel nostre equi del Servei Agregat de Contractacions Administratives del Consorci (SACAC):

Notes informatives sobre contractació

A més, el SACAC ha obert a tot el sector, diversos models de contractació que poden ser de gran utilitat per agilitzar les tasques d'aquest àmbit.

Models contractació

Aquí es publiquen tots els documents i notícies d'interès de l'àmbit de farmàcia i del medicament, sempre en relació amb el coronavirus:

Informació farmaCSC coronavirus

El CSC ha elaborat la Guia sobre els tractaments de dades de caràcter excepcional en l'àmbit sanitari, sociosanitari i residencial en el context de l'emergència sanitària causada per la  COVID-19 per facilitar a les entitats del sector sanitari i social la manera d'encaixar la normativa i la posada en marxa d'accions que puguin compensar els efectes negatius que suposen les mesures de distanciament social, vetllant pel benestar dels professionals i les persones ateses, i alhora garantint la seguretat de les dades.

Guia CSC Protecció de Dades

Des de l'Àrea Associativa s'han creat diferents canals de comunicació amb videoconferència per a totes les línies assistencials i d'activitat, també s'ha fet un recull seleccionant documents d'interès que sorgeixen d'aquesta activitat de l'àrea o que es tracta d'informació epidemiològica. Tota aquesta informació es pot trobar en obert.

Informació Àrea Associativa

Departament de Salut de Catalunya: en l'espai dedicat al coronavirus del Departament de Salut hi trobareu informació per a ciutadania, professionals, l'Administració local, així com altra informació d'interès i permanentment actualitzada.

El Departament de Salut també ha publicat diferents vídeos per a professionals en una llista de reproducció pròpia a YouTube en relació al coronavirus. També es poden trobar vídeos dedicats a la ciutadania en el canal de You Tube del departament.

Respecte a l'àmbit social, el Departament de Salut ha creat un nou espai amb informació per als professionals que treballen en residències.

Departament de Treball, Afers Socials i Famílies: aquí podeu trobar tota la informació que afecta a l'àmbit social, com ara informació per a residències i centres de dia però també per a grups de persones voluntàries i altres qüestions del sector social. 

El Trampolí ' Trampolí Tecnològic de la Universitat de Lleida

La Secretaria d'Universitat i Recerca de Catalunya, depenent del Departament d'Empresa i Coneixement, ha obert un nou repositori de la recerca feta a Catalunya contra la COVID-19.

Ministerio de Sanidad: aquí trobareu la informació oficial del ministeri espanyol amb les dades de la situació actualitzades i materials per a la ciutadania i els professionals sanitaris.

Organització Mundial de la Salut: diàriament la OMS actualitza la informació en aquesta pàgina amb preguntes freqüents, declaracions dels seus alts càrres, material informatiu per a la ciutadania i altres informacions d'interés.

A més, l'ONU compta amb un espai propi a You Tube dedicat al coronavirus amb l'opinió d'experts internacionals i vídeos divulgatius per a la ciutadania.

Com associats al CSC, per a dubtes sobre qualsevol qüestió podeu consultar amb els nostres equips d'experts a través dels corresponents correus electrònics: