Actualitat >

Notícies

TMB i l'Ajuntament de Barcelona exposen les seves estratègies en butlletins electrònics a la jornada de comunicació del CSC

Totes les entitats i empreses dediquen un important esforç a la comunicació a través de butlletins electrònics però: val la pena? quin retorn té aquest esforç? com es produeix un impacte ral en el nostre públic? quines eines són les més eficients? a partir de quina taxa d'obertura es considera rentable tenir un butlletí? Totes aquestes preguntes i d'altres es van intentar resoldre el passat dijous en la primera de les sessions del cicle Open Communication Talks CSC que enguany arriben a la seva tercera edició, que organitza el Grup de Treball de Comunicació del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). Per parlar sobre butlletins electrònics, vam comptar amb el cap de Comunicació Interna de Transports Metropolitans Barcelona (TMB), Albert Piqué, i a la directora de Comunicació Digital de l'Ajuntament de Barcelona, Cristina Ribas, que va exposar juntament amb el coordinador de butlletins electrònics del consistori, David Esteve.

Piqué va iniciar la seva presentació mostrant el volum de TMB i, en conseqüència, la importància de la comunicació interna, tot i que va aclarir que des del seu punt de vista "la línia entre comunicació interna i externa cada cop és més difusa". Després, el ponent va centrar-se en l'explicació del pas de revista en paper als formats on-line fins arribar al GentTMB que s'envia a tots els treballadors i que compta amb una taxa d'obertura superior al 70%. Per Piqué una de les claus ha estat enviar sempre el mateix dia i hora aquest butlletí electrònic i va explicar que ho fan amb una eina d'enviament pròpia. Piqué va insistir en l'adaptació del contingut en diferents plataformes per facilitar les vies d'accés del seu públic a la mateixa informació tot i que fos en diferents formats, i en aquesta línia va anunciar que estan ja posant en marxa una aplicació mòbil.

Per la seva banda, Ribas va explicar ràpidament l'estratègia que té l'Ajuntament de Barcelona en butlletins electrònics i va destacar la importància de posar en valor els canals propis de comunicació. Seguidament, Esteve va detallar com treballen per portar a terme els més de 100 butlletins electrònics que s'envien des de l'Ajuntament. A més, Esteve va exposar la manera que tenen de fer arribar la informació que és d'interès per cada usuari segons les seves preferències, a través de butlletins però també d'alertes. En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Barcelona es va avançar que s'està preparant un format de butlletí electrònic cada cop més personalitzat en què cada usuari podrà escollir el contingut propi del "seu" butlletí.

Posteriorment a les exposicions, els associats al CSC així com diversos assistents van obrir el debat amb els ponents, on es va parlar sobre eines d'enviament, elaboració de contingut, estratègies per públics... i altres temes que van generar una conversa molt interessant entorn a la comunicació digital des de l'àmbit de les organitzacions públiques.