Actualitat >

Notícies

Primer congrés nacional de delegats de protecció de dades

El passat 24 de gener es va celebrar el Primer Congrés Nacional DPDs a Madrid, per primer cop un  congrés dedicat exclusivament a analitzar la problemàtica específica que envolta a la  ja no tan nova figura del Delegat de Protecció de Dades. El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va acudir per conèixer de primera mà la informació i experiències que es van compartir en aquesta trobada. El pròxim 5 de març, el CSC organitza una jornada al matí a Barcelona on es tractaran les darreres novetats de la normativa vigent en protecció de dades, serà una jornada gratuïta però per la qual caldrà inscriure's. En els pròxims dies donarem a conèixer el programa íntegre de la jornada i obrirem les inscripcions fins a completar l'aforament de la sala.

Tornant a la primera edició del Congrés Nacional de DPDs, es van abordar qüestions generals com el paper i la responsabilitat del DPD en el marc del Reglament General de Protecció de Dades, però també qüestions més específiques relatives a aspectes concrets dels sectors més afectats per aquesta nova regulació, com és el sector salut.

Així es va debatre sobre la posició, funcionalitats i responsabilitats dels DPDs, però també sobre la formació i certificació, sent aquesta última de caràcter voluntari. I pel que fa a l'àmbit sanitari es va subratllar la importància de gestionar correctament els nous drets dels pacients, la identificació de les funcions del DPD en relació al tipus de centre sanitari on desenvolupi les seves tasques, l'existència de multitud de stakeholders així com la coexistència d'entitats que tradicionalment associaríem al sector sanitari amb altres organitzacions de base tecnològica que desenvolupen les aplicacions amb les quals els centres sanitaris tractaran les dades, i per últim, la necessitat de cooperació que cal que tingui el DPD amb els perfils informàtics i professionals assistencials del centre sanitari.