Actualitat >

Notícies

L'alimentació i la seva influència sobre la salut centren la darrera trobada de salut pública CSC

L'alimentació té una clara influència sobre la nostra salut. Així es va mostrar, en xifres i relacionant-ho amb la situació social dels individus, de la mà de Carles Ariza, cap del Servei d'Avaluació i Mètodes d'Intervenció de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, durant la darrera sessió del cicle de Trobades de Salut Pública CSC d'enguany. Ariza va recordar que "el 2,9% dels nois i l'1,7% de les noies sempre o sovint van a l'escola o institut amb gana". A més, Ariza va aprofundir en les tries alimentàries -allò que es consumeix- que es fan des de la població per afirmar que no són només responsabilitat de la ciutadania perquè hi ha moments i llocs claus de la decisió que acaben influint en qüestions tant determinants com el preu. A banda, Ariza va mostrar la relació entre un tipus d'alimentació i la situació social, per acabar exposant sobre l'estudi POIBA, de prevenció d'obesitat infantil. Pots trobar tota la seva intervenció al vídeo que es va emetre al Periscope del CSC.

Gemma Salvador, dietista-nutricionista de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, va recordar a la trobada del CSC que "el 30% de la nostra salut ve determinada pel nostre estil de vida i el 80% dels determinants de salut no depenen del sistema sanitari" per afirmar que l'enfocament de la salut en totes les polítiques és la millor manera d'abordar els factors de risc conductuals. Salvador també va mostrar amb xifres de l'ESCA com la població més vulnerable és la que un consum d'aliments menys saludable fa. Des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya es treballa per "fer fàcils, accessibles i atractives les opcions saludables", va introduir Salvador abans d'explicar algunes d'aquestes eines a través de programes com el PINSAP i el PAAS. Pots recuperar la intervenció de Gemma Salvador al vídeo de la retransmissió en directe.

Després d'un ampli debat amb els assistents van finalitzar les trobades de salut pública del CSC d'aquest 2018, tan aviat com tinguem el programa de l'any vinent us el donarem a conèixer.

Enllaços relacionats