Actualitat >

Notícies

El CSC es reafirma en la defensa dels seus associats i en la gestió pública avançada

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha celebrat aquest dimecres la seva Junta General i l'Assemblea General de la patronal CAPSS, on els associats han pogut conèixer l'activitat i els pressupostos de 2017, i els objectius de l'organització per 2018. El president del CSC, Manel Ferré, ha reclamat un cop més en el seu discurs que  "s'acabi l'abans possible amb l'aplicació de l'article 155 i la intervenció econòmica per part del Govern espanyol" ja que "l'aplicació d'aquestes normatives estatals condicionen projectes, aturen inversions i burocratitzen el nostre sistema, i això està afectant ja al nostre model sanitari i seguirà fent-ho fins que sigui inevitable que es tradueixi en un empitjorament de l'atenció a la nostra població". Per tot plegat, Ferré ha demanat "un esforç real per arribar a un consens polític que s'inspiri en el model sanitari i social que ha cohesionat la nostra societat en els darrers 30 anys".

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, ha participat en la cloenda de l'acte i ha agraït al CSC la "la defensa de les institucions catalanes i del model sanitari català" que ha fet el CSC en aquests moments d'inestabilitat. Elvira ha repassat algunes fites que ha aconseguit el sistema sanitari recentment com la inversió d'esforços en salut mental i la importància de l'Atenció Primària sota un enfoc comunitari que "serveixen d'impuls per transformar el sistema". A més, Elvira ha reconegut que els hi queden deures pendents i, en concret, s'ha referit a "repensar el sistema de pagament".

Integració sanitària i social des del territori

També ha participat en la cloenda de l'acte el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, que ha reflexionat sobre els nous reptes que s'hauran d'abordar conjuntament des del sector salut i des del social "per la sostenibilitat del sistema i per la seva eficiència", un punt en el qual ha coincidit Elvira, qui ha recordat que ens els darrers dos anys ja s'està portant a terme una coordinació entre ambdós departaments. Una integració social i sanitària que el president del CSC ha manifestat també com una petició dels proveïdors sanitaris i socials associats al CSC, però que "s'ha de realitzar tenint present el món local". Aquesta visió de territori també ha estat coincident amb Iglesies i Elvira que s'han mostrat clarament oberts a caminar cap a la integració social i sanitària a tots els nivells, i implicant al món municipal.

Gestió pública avançada

Durant la junta general del CSC i l'assemblea general de CAPSS, el director general del CSC, José Augusto García Navarro, ha explicat l'activitat de l'entitat tenint en compte que aquesta pivota sobre el concepte de gestió pública avançada, és a dir: oferint més i millors serveis als associats, essent socialment responsables, treballant  des de la innovació en la defensa dels associats, fent una gestió i transferència del coneixement en xarxa, implicant-nos en la gestió de les persones de les organitzacions i convertint-nos en referents en la gestió del medicaments.

A més, García Navarro, ha remarcat que des del CSC es treballen dues línies transversals  orientades a les persones -com demostra l'impuls de l'atenció centrada en la persona i el nou projecte per a persones amb necessitats complexes- i dues línies transversals més orientades als professionals.