Actualitat >

Notícies

La primera trobada de salut pública serà sobre salutogènesis

La setmana vinent comença el cicle de Trobades de Salut Pública del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) per aquest 2018, amb una sessió titulada Què aporta la salutogènesis a la promoció de la salut?, que se celebrarà el 8 de marça a la seu del CSC de 14 a 16 hores i que és gratuïta fins que es completi l'aforament. Per accedir-hi és necessari omplir fer la inscripció.

La trobada començarà amb la presentació, Conceptualització de la salutogènesis, a càrrec de Mariano Hernán, professor de Salud Pública i Promoció de la Salut de la Escuela Andaluza de Salud Pública, que farà la introducció teòrica al tema. Durant la xerrada sustentarà com la mirada des de la salutogénesis ens orienta per deixar de fer el que és innecessari en l'atenció a la salut de les persones, per fer promoció de la salut, aprofitant els factors capaços de promoure i mantenir la salut de les persones de una comunitat, i buscant l'equitat.

A continuació, Angelina González, coordinadora de salut comunitària de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, tractarà L'experiència a Catalunya: el mapa d'actius, analitzant la contribució a la incorporació de la mirada de salutogènesis en els processos comunitaris del programa Aquí si: Actius i Salut mitjançant la formació dels professionals, i de l'eina desenvolupada per a  la construcció del mapa d'actius de Catalunya.

La darrera presentació, L'experiència del món local: Salut en xarxa, estarà a càrrec de Pilar Solanes, cap del Departament de Salut de l'Ajuntament de Barcelona que explicarà com la sistematització de la  informació referent a programes, projectes i accions  que es desenvolupen a la ciutat de Barcelona que poden influir en la  salut des d'una perspectiva biopsicosocial, pot contribuir a la millora de la salut de la població.

La moderació de la sessió estarà a càrrec de Davide Malmusi, director de Serveis de Salut de l'Ajuntament de Barcelona. I, com és habitual, quan finalitzin les presentacions es dedicarà temps per debatre aquests aspectes amb el públic assistent.