Actualitat >

Notícies

La compra innovadora centra la tercera sessió de "Gestió pública dels medicaments innovadors"

"Compra innovadora: valorar com comprar millor" ha estat el títol de la tercera de les sessions del Cicle de debats CSC: "Gestió Pública dels medicaments innovadors", que s'ha celebrat aquest dijous 30 de novembre. La jornada s'ha iniciat amb la ponència "Noves tendències en la compra de medicaments: risc compartit i acords d'accés al mercat" a càrrec de Jaume Puig Junoy, professor del Departament d'Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra i investigador principal del Centre d'Investigació en Economia i Salut.

Seguint l'estructura d'aquestes sessions, s'han fet quatre preguntes als assistents amb quatre possibles respostes que havien de votar. La primera i segona de les preguntes es qüestionava el model de compra pública de medicaments innovadors. Els assistents hi han respost, per majoria, que creuen i volen que coexisteixin les licitacions agregades per part de centrals de compres amb les licitacions individuals de centres sanitaris. La tercera i quarta pregunta se centraven en la transparència dels preus. En aquest cas, el 44% dels assistents creu que augmentarà la transparència, però la complexitat dels processos de compra farà que sigui difícil de conèixer, mentre que al 48% els hi agradaria que la implementació d'estratègies de compra orientades a resultats o procés de salut fes que ja no sigui tan important saber el preu real del medicament.

A la darrera part de la sessió s'ha realitzat una taula rodona moderada pel Director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, Antoni Gilabert, i Lluís Segú, soci director d'Oblikue Consulting. A la taula, on s'han abordat els nous processos de compra innovadora i s'ha valorat com comprar millor, intentant identificar quins seran els nous escenaris 2018 de resposta del Sistema Nacional de Salut al repte de la incorporació de la innovació, han estat convidats José Augusto García Navarro, director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC); Ramon Maspons, Chief Innovation Officer (CINO) - ‎Agencia de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS); i Anna Clopés, direcció de Suport a l'Assistència Institut Català de la Salut i Direcció Política del Medicament Institut Català d'Oncologia. Alguns dels temes tractats han estat els nous models de compra, les innovacions en matèria de contractació pública, els acords de risc compartits i esquemes de pagament per resultats, i els medicaments d'alt cost i l'impacte pressupostari.

La darrera sessió del cicle es celebrarà el pròxim 19 de desembre. Consulta el programa i inscriu-te.

Enllaços relacionats