Actualitat >

Notícies

La primera sessió oberta de Comunicació del curs deixa diversos exemples i estratègies en comunicació interna

La comunicació interna va centrar la primera sessió d'aquest curs de les Open Communication Talks CSC, que va tenir uns 70 assistents, tots ells professionals en comunicació. La sessió es va iniciar amb la directora de Comunicació i Relacions Institucionals de l'Institut Català de la Salut (ICS), Eva Peruga, que va explicar el canvi que va voler donar en la comunicació a la institució quan es va incorporar, començant per passar d'una comunicació molt vertical a una comunicació horitzontal que tingués sempre en el centre als professionals de l'ICS. Peruga va exposar les dificultats que es va trobar "per la gran diversitat de l'ICS" i perquè "s'havia de construir una sinergia entre els territoris" mantenint l'objectiu de "posar en valor als professionals i amb el punt comú de la vocació de servei als ciutadans". Per aconseguir-ho, es van realitzar diferents iniciatives que coincidien en tenir una important escolta activa d'allò que necessitaven i requerien els professionals.

La segona intervenció de la sessió ha estat la de la directora d'Atenció al Ciutadà i Comunicació del Consorci Sanitari Integral (CSI), Palmira Tejero, que ha explicat com treballen des de l'àrea de Comunicació i com aquesta ha anat adaptant-se a l'evolució de l'entitat i de les necessitats de la mateixa, i advertint que ara "tot el material de comunicació el fem nosaltres mateixos, no externalitzem res". Un cop format l'equip de comunicació es van iniciar importants projectes com la creació d'una intranet amb un pla de comunicació propi que permetia "assegurar-nos que a tots els professionals els hi arriba la informació de l'entitat". Un cop fet aquest repàs, Tejero va explicar com van treballar la comunicació per portar als professionals de l'Hospital Dos de Maig al nou Hospital de Sant Joan Despí, i com s'ho van fer per comunicar el tancament de l'Hospital Dos de Maig (que finalment no es va executar) i que es va convertir en un cas de comunicació de crisi resolt amb èxit. "El primer que vam decidir és que havíem de ser transparents" i per això donaven constantment informació als mitjans de comunicació i, encara més, als professionals per a qui "es preparava una informació diària". Per finalitzar la seva intervenció, la directora de Comunicació del CSI ha detallat com van portar a terme la comunicació interna i externa del nou hospital transversal, que implicava tenir professionals treballant conjuntament en diferents centres.

Per acabar la sessió, la directora de l'agència de comunicació interna Vector C, Laura Verazzi, ha posat dos exemples de campanyes de comunicació interna en empreses privades. La primera d'aquestes campanyes buscava impulsar els valors de l'empresa i es va fer a través d'entrevistes, shooting i diversos vídeos amb els treballadors que van aconseguir l'objectiu. En el segon cas, es tractava de fer una redefinició de valors i es va fer d'una forma original, buscant entrenant els valors i proposant-li als treballadors que hi participessin com si d'un pla d'entrenament físic es tractés. La intervenció de Verazzi va permetre als assistents conèixer casos reals del sector privat sense que fossin campanyes amb una gran despesa perquè tal com va afirmar la directora de Vector C, "la creativitat pot fer baixar la despesa".

La propera sessió del cicle de Open Communication Talks CSC per aquest 2017-2018 serà el pròxim 18 de gener i es tractarà la Comunicació visual i experiència d'usuari amb dos ponents experts en la matèria. La sessió és gratuïta fins omplir l'aforament, per això és necessari fer la inscripció.