Actualitat >

Notícies

Entregats els premis en benchmarking CSC /ARQ, que reconeixen el rendiment i la qualitat a hospitals bàsics i de referència de Catalunya

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmark Sanitari 3.0 han lliurat els premis de benchmarking CSC / ARQ als hospitals bàsics i de referència de Catalunya que participen en la xarxa d'hospitals associats del projecte ARQ. Aquest projecte examina l'anàlisi del rendiment i la qualitat que busca superar la limitació actual de les fonts d'informació i permetre que els centres que hi formin part puguin compartir quelcom més que dades i resultats.

Els premiats han estat:

Premis als dos millors hospitals bàsics en rendiment i qualitat:

  • Hospital Dos de Maig
  • Hospital de Sant Celoni

Premis als dos millors hospitals de referència en rendiment i qualitat:

  • Hospital transversal l'Hospitalet i Moisès Broggi
  • Hospital Universitari de Vic

Reconeixement en la categoria d'hospital d'alta complexitat:

  • Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

A més d'aquest premis, s'han entregat diplomes als dos hospitals bàsics i de referència que han obtingut millors resultats en cadascun dels processos o serveis analitzats:

  • Hospital de Badalona: diploma al millor hospital bàsic en la categoria de benchmark en els serveis de medicina interna i en els processos d'aparell respiratori.
  • Hospital de Sant Rafael: diploma al millor hospital bàsic en la categoria de benchmark en els serveis de medicina interna, en els processos d'aparell respiratori i d'aparell circulatori.
  • Hospital Dos de Maig: diploma al millor hospital bàsic en la categoria de benchmark en els serveis de traumatologia i en els serveis de cirurgia general.
  • Hospital de Sant Celoni: diploma al millor hospital bàsic en la categoria de benchmark en els serveis de traumatologia i en els serveis de cirurgia general.
  • Hospital de Palamós: diploma al millor hospital bàsic en la categoria de benchmark en els processos d'aparell circulatori.
  • Hospital transversal l'Hospitalet i Moisès Broggi: diploma al millor hospital de referència en la categoria de benchmark en els serveis de medicina interna, en serveis de cirurgia general i en els processos de l'aparell circulatori.
  • Consorci Mar Parc de Salut: diploma al millor hospital de referència en la categoria de benchmark en els serveis de medicina interna i en els processos d'aparell respiratori.
  • Hospital d'Igualada: diploma al millor hospital de referència en la categoria de benchmark en els serveis de traumatologia.
  • Hospital Universitari de Vic: diploma al millor hospital de referència en la categoria de benchmark en els serveis de traumatologia.
  • Hospital de Terrassa: diploma al millor hospital de referència en la categoria de benchmark en els serveis de cirurgia general.
  • Hospital de Sabadell: diploma al millor hospital de referència en la categoria de benchmark en els processos d'aparell circulatori.
  • Hospital Residència Sant Camil: diploma al millor hospital de referència en la categoria de benchmark en els processos d'aparell respiratori.

Una metodologia transparent

La sala d'actes de la seu del CSC a Barcelona s'ha omplert per assistir a aquesta entrega de premis que també ha comptat amb dues ponències. La inauguració ha corregut a càrrec del director general del CSC, José Augusto García Navarro, que ha destacat aquesta "iniciativa de benchmark que és molt transparent en la seva metodologia, una qüestió molt important des del punt de vista de la credibilitat". A més, García Navarro, ha recordat la importància de tenir "eines adaptables i fiables que ràpidament ens ajudin a comparar els resultats que necessitem".

La primera ponent en intervenir ha estat la directora de l'Observatori del Sistema de Salut de Catalunya de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), Anna García-Altés, que ha exposat alguns casos de benchmark en altres països com Alemanya o la Gran Bretanya. García-Altés ha abordat després la central de resultats a Catalunya explicant com mesuren i avaluen, i destacant que "la participació dels professionals és clau". La directora de l'Observatori del Sistema de Salut de Catalunya també ha presentat l'experiència de l'AQuAS per apropar-se als ciutadans i com van descobrir les grans diferències de les necessitats d'informació sanitària entre aquests i els professionals. I abans de l'entrega de premis, el col·laborador projecte ARQ i director de Benchmarking Sanitari 3.0, Antoni Hidalgo, ha explicat la metodologia que s'ha fet servir per obtenir els resultats a partir dels quals s'han atorgat els diferents premis i diplomes.

L'entrega de premis ha estat realitzada pel president del CSC, Manel Ferré, qui ha tancat l'acte posant en valor aquesta iniciativa en benchmark del CSC per seguir ajudant als seus associats i "perquè el Consorci continuï sent un espai i punt de trobada de coneixement del sector sanitari català". Ferré ha agraït la participació a tots i ha emplaçat als hospitals a continuar millorant i analitzant els seus resultats.