Actualitat >

Notícies

Accions i claus per l'èxit de la comunicació interna, en la primera trobada de Comunicació del CSC

La comunicació esdevé ja una àrea clau en el desenvolupament de les entitats, organitzacions i empreses d'avui dia. Conscients d'això des del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) s'ha generat un nou espai de trobada del coneixement en aquest àmbit perquè els associats al CSC i tots aquells interessats puguin trobar solucions, compartir experiències, conèixer altres casos... Així va sorgir el cicle de trobades Open Communication Talks, que consisteix en tres sessions a l'any obertes a tothom i gratuïtes. La primera d'aquestes sessions va tractar la comunicació interna a través de dos casos en els quals aquesta és vital pel funcionament de l'organització i amb dos ponents experts en la matèria: el cap de comunicació interna dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Francesc Xavier Borràs, i el cap de comunicació interna de Port de Barcelona, Cristóbal Flores. 

Borràs va iniciar la sessió explicant el perfil i el volum dels treballadors de FGC perquè l'audiència es fes una idea de la importància i dificultat de la comunicació interna. Després, Borràs va abordar els objectius i les accions per complir-los en comunicació interna, així va donar idees als assistents i algunes claus per aconseguir salvar les distàncies entre treballadors, millorar la seva eficiència, el sentiment de pertinença... una exposició, en definitiva, molt complerta recordant la importància d'implicar als comandaments en la comunicació interna i de treballar aquesta en cada cas i perfil diferent perquè més enllà de la tecnologia la comunicació interna també és persona a persona.

Seguidament, Flores va mostrar la intranet del Port de Barcelona, una eina que mostra com s'ha fet el pas de intranet a xarxa social corporativa i que, sobretot, està pensada perquè els treballadors si trobin còmodes, els hi sigui d'utilitat i millori així la seva productivitat. "No som comunicadors, som generadors de condicions" va manifestar Flores en una frase que resum l'esperit i objectiu de la intranet, i que es centra més en les persones que en la tecnologia, coincidint així amb la idea clau de Borràs. Flores va mostrar com van portar a terme el pla per implantar i donar a conèixer una intranet que s'ha convertit en una eina clau per la seva comunicació interna i que va provocar diversos dubtes i comentaris entre els assistents. La sessió va finalitzar en un torn de paraules on es van tractar també temes molt interessants i on, per exemple, tots dos ponents van explicar com gestionen la comunicació interna amb el col·lectiu sindical o situacions de crisi en comunicació interna. La sessió també va ser retransmesa en directe a Twitter i Periscope, on es poden recuperar els videos de la trobada.

Comunicació institucional i RSC, a la propera sessió

La pròxima Open Communication Talks és el 9 de febrer i abordarà la comunicació institucional i la responsabilitat social corporativa. Com totes les sessions del CSC, és gratuïta però requereix inscripció per aforament de sala. En la sessió del febrer hi haurà també dos ponents excepcionals: el director de Comunicació i Relacions Institucionals del Gran Teatre del Liceu, Joan Corbera, i l'expert i consultor en Responsabilitat Social, Josep Mª Canyelles. Al nostre web, butlletí i xarxes socials anirem publicant més detalls d'aquesta pròxima jornada, i cal recordar que es poden seguir en directe via Twitter i Periscope totes les nostres trobades a través dels nostres perfils.