Actualitat >

Notícies

El CSC coorganitza el seminari internacional 'Intervencions per al diagnòstic precoç del càncer' a Santiago de Xile

El Servei d'Estudis del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i la Escuela de Salut Pública de la Universidad de Chile organitzen el seminari internacional Millorant l'equitat d'accés al diagnòstic precoç del càncer: una investigació operativa en diferents sistemes de salut d'Amèrica Llatina, que tindrà lloc el dimarts 30 d'abril i abordarà els retards en l'accés i les intervencions adaptades per millorar-los en el marc del projecte EquityCancer-LA, finançat per la UE i liderat pel CSC. L'activitat serà oberta per a tothom qui hi estigui interessat, es desenvoluparà de forma presencial i es podrà seguir en streaming en aquest enllaç.

La Escuela de Salut Pública Salvador Allende de la Universidad de Chile (Santiago de Xile) acollirà el seminari al Saló d'Honor de la Seu Central de la Universitat amb l'objectiu de compartir experiències. L'activitat comptarà amb ponents nacionals i internacionals i la participació d'autoritats sanitàries, gerents i professionals sanitaris, acadèmics, organitzacions socials i usuaris.

El seminari, que obriran les autoritats acadèmiques i sanitàries, constarà de tres taules rodones. La primera estarà dedicada a l'anàlisi comparativa dels resultats sobre l'accés al diagnòstic del càncer a Xile, Colòmbia i Equador i abordarà els retards i trajectòries assistencials basant-se en l'enquesta a pacients, les barreres i facilitadors del diagnòstic des de la perspectiva dels agents principals i l'anàlisi del cost del diagnòstic del càncer. La segona taula estarà dedicada a analitzar l'experiència d'integració de l'atenció per a la millora de l'accés al diagnòstic precoç del càncer a Xile i comptarà amb la presència d'investigadors, del grup motor i dels professionals sanitaris que hi participen. El seminari tancarà amb el panell dedicat a les experiències amb l'adaptació i implementació de la intervenció per a la millora del diagnòstic del càncer a Colòmbia i Equador, que anirà a càrrec de les investigadores principals i dels grups motors de cada país. El programa del seminari està disponible en aquest enllaç.

El projecte EquityCancer-LA

Liderat pel SEPPS, l'objectiu del projecte "Millorant l'equitat en l'accés al diagnòstic precoç del càncer en diferents sistemes de salut d'Amèrica Llatina (EquityCancer-LA)" és avaluar l'efectivitat contextual d'una intervenció d'atenció integrada en la millora de l'accés al diagnòstic precoç de càncers freqüents en xarxes de serveis de salut de Xile, Colòmbia i Equador.

El projecte es desenvolupa en col·laboració amb el Parc Sanitari i Fundació Sant Joan de Déu (Espanya), la Universidade Nova de Lisboa (Portugal) i la Københavns Universitet (Dinamarca) a l'àmbit europeu, i la Universidad de Chile, el Colegio Mayor de Nuestra Señora del Rosario (Colombia) i la Pontificia Universidad Católica del Ecuador, a Llatinoamèrica. Aquesta iniciativa és finançada pel programa Horizon 2020 de la Comissió Europea (SC1-BHC-17-2020) sota el conveni (GA) 965226.