Actualitat >

Notícies

La Comissió Social d’Ens Locals, nou espai de participació del CSC

Una trentena d'entitats del món local associades al Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) van ser convocades el passat dilluns a la primera reunió de la Comissió Social d'Ens Locals, que va tenir lloc a la seu de la institució. Es tracta d'un nou espai de participació, liderat per l'Àrea d'Envelliment i Benestar (eib), que busca compartir experiències i bones pràctiques en l'àmbit social per promoure la innovació i millorar l'eficiència dels serveis d'atenció a les persones prestats pels ens locals.

"Volem fer créixer el CSC en l'àmbit social i això només ho podem fer amb els associats", va dir Josep Mayoral, president de l'entitat, qui es va encarregar d'obrir la sessió. Per la seva part, Victòria Coll, directora d'eib, va detallar els principals objectius de la Comissió, amb la qual es pretén "compartir coneixement, construir col·lectivament un posicionament, analitzar l'evolució dels serveis públics, així com vetllar per la qualitat i l'ètica de les polítiques socials".

Coll també va assenyalar que una de les funcions d'aquest nou espai de participació del CSC és "codissenyar models de serveis i equipaments socials innovadors i sostenibles, i acompanyar i orientar les entitats associades en els nous reptes". En aquest sentit, Josep Mayoral va remarcar que la integració social i sanitària és un dels àmbits clau i va animar tots els ajuntaments presents a començar a treballar-hi i posar en marxa experiències.

La Comissió Social d'Ens Locals es reunirà trimestralment i, paral·lelament, s'anirà avançant en diferents projectes a partir de grups de treball que es constituiran pròximament. D'aquesta manera, es pretén fomentar un alt nivell de participació de les entitats associades que en són membres, amb l'objectiu que, un cop aquest espai de participació estigui consolidat, s'hi puguin afegir altres ens locals.