Actualitat >

Notícies

El CSC participa en el 28è congrés de l’Associació Europea de Farmàcia Hospitalària

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat activament en el 28è congrés de l'Associació Europea de Farmàcia Hospitalària (EAHP), que s'ha celebrat a Bordeus (França) entre els dies 20 i 22 de març. El congrés d'aquest any s'ha centrat en la sostenibilitat en el sistema sanitari, estratègies i oportunitats.

D'una banda, Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, ha presentat, en dos seminaris paral·lels titulats Hospital formularies going green, l'experiència del Consorci en avaluació i compra de medicaments i les iniciatives dutes a terme des de l'entitat en liderar la incorporació de la sostenibilitat en els processos d'avaluació i selecció de medicaments. També ha explicat l'experiència del CSC en incorporar criteris de sostenibilitat en les licitacions públiques que efectua.  

El seminari ha estat impartit juntament amb Nina Uldal, directora de compres d'Amgros, l'entitat estatal danesa de compra sanitària. En la presentació, s'han posat de relleu les diferents estratègies europees i el lideratge europeu del CSC, juntament amb els països nòrdics, en la incorporació de criteris ambientals en la compra de medicaments.

Des del CSC també s'ha presentat la comunicació en format de pòster A five-year retrospective report on comprehensive medicine procurement within a public group organization, realitzat conjuntament des de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament i el Servei Agregat de Compres Administratives del Consorci (SACAC), on Araceli Moratalla, Virginia García i Josep Maria Guiu han pogut explicar l'anàlisi sobre l'optimització dels processos de compra duts a terme des del CSC i com han contribuït a millorar la gestió i l'eficiència en les licitacions de compra de medicaments que es porten a terme des de l'entitat.