Actualitat >

Notícies

Més de 200 persones assisteixen a la jornada de logística i atenció al client en el sector salut del SACAC

Més de 200 persones han participat avui, ja sigui en format presencial o telemàtic, en la taula rodona sobre logística i atenció al client en el sector salut organitzada pel Servei Agregat de Contractacions Administratives del Consorci de Salut i Social de Catalunya (SACAC).

En la jornada han participat membres dels equips de compres, logística i recursos materials de diferents centres (Hospital Sant Joan de Déu, Consorci Sanitari Integral i Consorci Sanitari de l'Anoia) i d'empreses proveïdores (3M, B.Braun, CV Médica, Intersurgical i Medtronic). Per part del SACAC, hi han intervingut l'advocada Susanna Ortiz i el coordinador de Compres i Logística, Ferran Cinca.

La primera taula, formada pels professionals dels centres sanitaris, ha tractat sobre 'La logística. "El dia a dia en un hospital"'. En aquest espai han participat Melania Zaguirre, responsable de compres i aprovisionaments de l'Hospital Sant Joan de Déu; Mireia Labarta, responsable d'RRMM del Consorci Sanitari Integral; Meritxell Serra, directora de logística i contractació del Consorci Sanitari Integral; Esther Borràs, responsable d'RRMM del Consorci Sanitari de l'Anoia, i Joan Ribera, responsable de Logística del Consorci Sanitari de l'Anoia.

Els ponents han explicat la situació actual, els terminis, les ruptures d'estoc, l'avaluació de proveïdors, l'afectació a les entitats i usuaris, el paper de les àrees de Recursos Materials i les possibles solucions. Han coincidit en la necessitat de tenir una "comunicació proactiva dels proveïdors" perquè els avisin amb antelació en cas que hi hagi previsió de descatalogar productes o de no tenir estoc suficient i, així, poder organitzar-se.

Seguidament, la taula formada pels professionals de les empreses proveïdores ha abordat el tema 'Logística i Atenció al Client. "La gestió dels proveïdors"', on han participat Javier Ruiz, responsable de concursos i contractació pública de 3M; Jordi Fresno, director dels Serveis Comercials de B.Braun; Marc Davi, director de Vendes i de Màrqueting de CV Médica; Abel Broggi, cap nacional de Vendes d'Intersurgical, i José Javier Soria, Senior Manager EMEA Deliver - Alcalá DC Medtronic.

Els ponents han comentat la importància de la logística i el client, els problemes habituals i posibles mesures i solucions. Sobre els problemes que es poden trobar a l'hora de fer arribar els productes a temps, han comentat que són de molts tipus, començant per incidències en les rutes marítimes. I, sobre les possibles solucions, han assenyalat la possibilitat prendre mesures com incrementar l'estoc d'emergència i buscar proveïdors esporàdics, entre d'altres. 

Després de la pausa, Susanna Ortiz i Ferran Cinca han explicat les solucions aportades pel CSC, com l'avaluació de proveïdors, la compra basada en criteris de valoració tècnics objectius i el pagament per resultats i criteris logístics.

Seguidament, ha tingut lloc el debat, que ha donat la possibilitat als assistents d'intercanviar coneixement i idees al voltant dels aspectes logístics del subministrament de productes. Finalment, Ferran Cinca ha tancat l'acte amb les conclusions de la jornada. Podeu recuperar el vídeo de la sessió aquí.

Enllaços relacionats