Actualitat >

Notícies

Participem en el Plenari del Fòrum de Diàleg Professional

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va assistir, el passat dilluns, en una nova reunió del Plenari del Fòrum de Diàleg Professional, que va estar encapçalat pel conseller de Salut, Manel Balcells, qui va explicar les principals línies de treball desenvolupades des de la seva arribada a la conselleria l'octubre de 2022. El Fòrum és un espai de treball conjunt, del qual el CSC forma part, pensat per donar resposta als reptes de present i de futur de les professions sanitàries. Per part de la nostra institució, va assistir en aquesta darrera reunió plenària, celebrada a l'Espai Bital de l'Hospitalet de Llobregat, el president, Josep Mayoral, i el director general, José Augusto García Navarro.

"Quan vam arribar a la conselleria fa un any i mig per començar una nova etapa, la situació que ens hi vam trobar no era fàcil, estava una mica desendreçada, i a més amb una vaga immediata i una situació tensa, la qual cosa ens va obligar a abordar les urgències", va assegurar Balcells. Els professionals són "l'eina bàsica del nostre sistema i es mereixien un esforç important", va dir el conseller, tot recordant que s'han destinat més de 800 milions d'euros a millores entre els dos convenis -SISCAT i ICS- signats durant aquest període.

Balcells també va aprofitar l'espai del Fòrum per explicar la transformació del mapa sanitari que ha iniciat el Departament, basat en el principi d'equitat territorial i amb l'atenció primària com a "eix bàsic del sistema". Va fer referència la creació de les àrees integrals de salut, espais territorials físics i funcionals en els quals treballen coordinadament un hospital de referència, l'atenció primària, l'atenció intermèdia i la residencial per donar servei a la població de la zona.

El Fòrum de Diàleg Professional va passar per una primera etapa on, entre tots els participants, es van identificar 17 grans reptes. En la segona etapa, aquests reptes es treballen en 10 grups per establir les accions concretes que el sistema de salut ha de dur a terme. Un cop elaborades i acordades les propostes, s'eleven al Plenari, que és l'espai encarregat de ratificar-les i consensuar-les.

Les conclusions d'aquest Fòrum han de servir al Departament de Salut com a full de ruta en les polítiques de planificació i ordenació dels professionals de la salut.