Actualitat >

Notícies

Organitzem un taller sobre aplicació de l’avaluació econòmica de medicaments i tecnologies mèdiques

L'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) organitza el taller 'Aplicació de l'Avaluació Econòmica de medicaments i tecnologies mèdiques', dirigit als professionals del SISCAT interessats en aquesta disciplina que analitza l'eficiència de les tecnologies sanitàries, entre elles els medicaments. El taller es dividirà en cinc sessions, que se celebraran el 18 d'abril, el 2 de maig, el 23 de maig, el 13 de juny i el 4 de juliol, totes en horari de 15:30 a 17 h.

El taller, coordinat pel director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament, Josep Maria Guiu, serà impartit per Marta Trapero, professora lectora Serra Hunter del Departament d'Economia i Empresa, Facultat de Dret, Economia i Turisme, de la Universitat de Lleida i membre del Comitè Assessor de la Prestació Farmacèutica del Ministeri de Sanitat. 

L'eina d'avaluació econòmica utilitza la ràtio cost-efectivitat/utilitat incremental per valorar l'eficiència d'una tecnologia sanitària. Així, un medicament que sigui eficient no implica que hagi de ser barat, sinó que s'està aconseguint el màxim benefici en salut amb el mínim de recursos disponibles. Aquesta eina genera informació rellevant per ajudar a una presa de decisions a nivell micro i meso, així com dades sobre la manera en què es poden prioritzar els recursos sanitaris públics escassos i les nostres decisions d'inversió al servei de farmàcia hospitalària.

El contingut de les diferents sessions serà el següent:

  • Sessió 1 (18 d'abril): Introducció als mètodes d'avaluació econòmica de medicaments, tecnologies mèdiques i intervencions sanitàries I (format en línia).
  • Sessió 2 (2 de maig): Introducció als mètodes d'avaluació econòmica de medicaments, tecnologies mèdiques i intervencions sanitàries II (format en línia).
  • Sessió 3 (23 de maig): Elements de l'avaluació econòmica per a la gestió farmacèutica (format presencial a la seu del CSC).
  • Sessió 4 (13 de juny): Elements de l'avaluació econòmica per a la presa de decisions en l'ús de tecnologies mèdiques (format en línia).
  • Sessió 5 (4 de juliol): Eines d'avaluació econòmica per a les comissions de farmàcia i terapèutica hospitalàries (format presencial a la seu del CSC).

Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

Enllaços relacionats