Actualitat >

Notícies

Participem en el congrés internacional sobre evidència, accés al mercat i preus de medicaments a Amsterdam

Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), ha participat aquesta setmana en el World EPA Congress 2024, on ha moderat una taula rodona sobre els nous reptes de l'avaluació de medicaments. Aquest esdeveniment, celebrat a Amsterdam, agrupa representants de la indústria farmacèutica, agències d'avaluació de medicaments i proveïdors de salut d'arreu del món.

La taula rodona moderada per Guiu ha abordat el nou model d'avaluació europeu (EU Joint Clinical Assessment), que s'iniciarà el 2025 per als tractaments oncològics i de teràpies avançades, així com els reptes dels models de cost-efectivitat de medicaments en la presa de decisions de preu i finançament. 

El congrés ha posat de manifest els nous desafiaments per a l'avaluació i l'accés a medicaments de teràpies avançades. Això implica la necessitat de desenvolupar models de compra innovadora per a aquests medicaments, amb l'objectiu de garantir un accés sostenible i gestionar l'elevada incertesa que encara presenten moltes d'aquestes teràpies quan es comercialitzen.

La presència en aquest Congrés, en què el CSC participa per segona vegada, s'emmarca en el compromís de la nostra institució en el coneixement i desenvolupament de nous models d'avaluació, compra i finançament de medicaments.