Actualitat >

Notícies

Parlem de sostenibilitat en l'àmbit de la salut al Warsaw Health Care Summit

La responsable de Sostenibilitat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Marta Moles, va participar el passat dilluns al Warsaw Health Care Summit, un esdeveniment interdisciplinari internacional que promou el desenvolupament sostenible de l'atenció sanitària. L'objectiu del congrés és promoure el coneixement en l'àmbit de la protecció del medi ambient, l'ecologia, la farmàcia segura, i de la contractació i els subministraments ecològics al sector sanitari.

En la seva ponència, Moles va explicar la feina que fa el Consorci amb relació a la sostenibilitat ambiental, social i en matèria de governança en l'àmbit de la salut. Respecte a la sostenibilitat ambiental, va posar exemples d'accions concretes, com l'estudi 'La sostenibilitat ambiental en el sector salut i social' i el document 'L'aigua a l'entorn salut: Proposta de mesures per a la reducció i optimització del consum d'aigua', publicat en l'actual context de sequera que pateix Catalunya.

Quant a sostenibilitat social, va parlar de les col·laboracions amb entitats com la Fundació Aura, que treballa per facilitar la inclusió al món laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, i Salut Sense Sostre, que vetlla per la salut de les persones sense llar, a més del Grup de Treball de Voluntariat del CSC. Finalment, en l'àmbit de la governança, va presentar la Guia de Sostenibilitat per al sector salut i social que es va elaborar per donar suport al sector en el camí cap a la sostenibilitat. També va fer èmfasi en la importància del compromís del CSC amb l'Agenda 2030 i Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. 

Anna Fuster, tècnica de medi ambient del CSC i del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), també va participar en el congrés, amb una ponència sobre les diferents iniciatives en sostenibilitat ambiental que s'estan duent a terme en aquesta entitat associada.

El Warsaw Health Care Summit va tenir lloc entre l'11 i el 12 de març a Varsòvia, a l'Hotel Krakowska. L'esdeveniment va constar de diferents conferències, debats i tallers en els quals van participar experts de l'àmbit de la sostenibilitat i la salut d'arreu del món.