Actualitat >

Notícies

Acompanyem el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible en el seu 25è aniversari

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va estar present en l'acte de celebració del 25è aniversari del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), que va tenir lloc ahir al Palau de la Generalitat. El CADS és l'òrgan assessor del Govern en matèria de sostenibilitat i promotor de l'Aliança Catalunya 2030, que compta amb un grup motor, format per 39 entitats de diferents sectors, entre les quals figura el CSC. En el marc d'aquest grup, el Consorci ha treballat amb el CADS en diferents iniciatives, com els '10 reptes per al desenvolupament sostenible de Catalunya', un full de ruta que planteja actuacions prioritàries en àmbits com ara la mobilitat, l'energia, els recursos hídrics, l'habitatge, la igualtat social o la gent gran. 

L'acte va esdevenir una reflexió sobre el passat i l'horitzó ideal en termes de sostenibilitat. El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, va apostar per una visió a llarg termini que situï les bases per anar més enllà de la gestió diària. "El CADS marca la ruta", va dir, i seguidament el va felicitar per la tasca d'impuls a l'Agenda 2030 i la realitzada en el marc de l'Aliança Catalunya 2030. 

A més del conseller Mascort, l'acte va comptar amb la participació d'antics consellers del Govern de Catalunya, alts càrrecs de l'Administració de la Generalitat i representants del món acadèmic i professional, del món local i de la societat civil organitzada. Per part del CSC, hi van assistir el president, Josep Mayoral, i la responsable de l'Àrea de Sostenibilitat, Marta Moles.