Actualitat >

Notícies

Participem en el II Encuentro Nacional de Gestión, Financiación y Accesibilidad a las Nuevas Terapias y Medicamentos

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat en el II Encuentro Nacional de Gestión, Financiación y Accesibilidad a las Nuevas Terapias y Medicamentos, organitzat per la Fundació Bamberg el passat 21 de setembre, a València. El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament, Josep Maria Guiu, va intervenir com a ponent a la taula Iniciatives per a la millora en l'accés i finançament de la innovació terapèutica.

Sobre les dificultats en la gestió de l'accés als medicaments, Guiu va assegurar que "només l'abordatge col·laboratiu de tots els actors implicats del sistema sanitari permetran superar-les de forma exitosa". També va assenyalar la necessitat d'evolucionar el model actual d'avaluació cap a un de més dinàmic, que permeti accelerar l'entrada de medicaments, alhora que afavoreixi les decisions de reavaluació, de modificació de condicions, que puguin reconèixer el valor que aporta la innovació, i que faciliti la retirada de medicaments quan no demostrin el valor esperat.

El II Encuentro Nacional de Gestión, Financiación y Accesibilidad a las Nuevas Terapias y Medicamentos ha permès debatre sobre les polítiques que estan desenvolupant les comunitats autònomes a Espanya en gestió, finançament i accessibilitat a les noves teràpies i medicaments i compartir-ne les dificultats i solucions.  Alhora, s'ha abordat aspectes com l'impacte en l'atenció sanitària; l'aplicació dels nous models d'avaluació i finançament de la innovació terapèutica, analitzant les facilitats i dificultats per a l'accessibilitat a la innovació terapèutica, així com en l'equitat en l'accessibilitat.