Actualitat >

Notícies

Dues ponències del CSC, a les VII jornades FARUPEIB a Menorca

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va intervenir, amb dues ponències, en les VII jornades Farmacèutics d'Unitats de Pacients Externs de les Illes Balears - FARUPEIB 2023, celebrades els dies 2 i 3 de juny a l'illa de Llatzeret, a Menorca. Amb 128 assistents, aquestes jornades es van centrar en l'interès per la innovació en gestió, amb l'abordatge de nous models, i la importància de la formació continuada i la subespecialització en la farmàcia hospitalària.

A la jornada hi van participar Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, i Antoni Gilabert, director de l'Àrea d'innovació i Partenariat del CSC. Guiu va impartir la conferència "Desenvolupament formatiu de la Farmàcia Hospitalària des de la perspectiva de la internacional" i, per la seva part, Gilabert va intervenir-hi amb la ponència "Com podem, des de la farmàcia hospitalària, ajudar a la solvència del sistema sanitari?".

Les jornades van permetre analitzar propostes d'èxit en l'àmbit de gestió, farmacoeconomia i avaluació de medicaments, així com els models de formació com a pilar fonamental de creixement professional i de l'excel·lència clínica. Paral·lelament, durant la trobada, es van dur a terme diverses taules d'actualització en farmacoteràpia i innovació d'àrees clau com oncohematologia, malalties immunomediades i salut digital.