Actualitat >

Notícies

La sessió tècnica de demà analitzarà com les TIC poden millorar la coordinació clínica entre professionals d'atenció primària i hospitalària

Demà, 8 de juny, tindrà lloc una nova trobada del cicle de Sessions Tècniques del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). La sessió, que serà en castellà, té com a títol "¿Pueden las TIC mejorar la coordinación clínica entre médicos de atención primaria y hospitalària? Resultados comparatives del COORDENA.TIC's en País Vasco, Islas Baleares y Catalunya".

La sessió serà moderada per Elvira Sánchez, dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, i comptarà amb la participació d'Ingrid Vargas i Daniela Campaz, investigadores del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut del CSC (SEPPS), així com els representants del Grup d'Avaluació de la Integració Assistencial, María Sanclemente, de l'Hospital Universitari Son Espases; Mikel Ogueta, del Servei de Salut del País Basc (Osakidetza), i Antonio Sánchez, del Consorci Sanitari de Terrassa.

La investigadora Ingrid Vargas serà l'encarregada d'iniciar la sessió introduint el mètode i instrument d'avaluació aplicats. A continuació, Mikel Ogueta, María Sanclemente i Antonio Sánchez, parlaran sobre els sistemes sanitaris de País Basc, Illes Balears i Catalunya, respectivament. Tot seguit, Daniela Campaz i Ingrid Vargas, presentaran, de forma comparativa, els resultats de les tres comunitats autònomes i reflexionaran sobre les implicacions per a la millora de la coordinació clínica, així com les passes següents.

L'enquesta COORDENA-TICs, una nova versió del COORDENA.CAT, ha analitzat l'ús dels mecanismes de coordinació basats en les TIC, com ara la història clínica compartida o les sessions clíniques conjuntes virtuals, juntament amb l'experiència de coordinació clínica entre nivells de metges i metgesses d'atenció primària i hospitalària dels serveis de salut de Catalunya, País Basc i Illes Balears. Els resultats estan permetent identificar les dificultats en la utilització dels mecanismes de coordinació basats en TIC i orientar les estratègies per a la millora de la coordinació clínica entre atenció primària i hospitalària a cada territori participant. Aquesta enquesta s'emmarca en el projecte Impactes dels mecanismes de coordinació basats en TIC en la coordinació clínica al Sistema Nacional de Salut, finançat per l'Institut de Salut Carlos III i FEDER (PI20/00290) i coordinat pel Servei d'Estudis del CSC.

Les inscripcions estan obertes tant per assistir-hi presencialment, a la seu del CSC (av. Tibidabo, 21. Barcelona), com per seguir-la de manera virtual.