Actualitat >

Notícies

El CSC acollirà la Jornada Tècnica Viure Millor a Casa

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) acollirà demà, 25 de maig, la Jornada Tècnica Viure Millor a Casa. Generant evidències i impacte social per a una bona vida a la comunitat, que té com a objectiu reflexionar entorn dels nous models d'atenció a la gent gran i amb dependència centrats en l'atenció domiciliària i comunitària.

La jornada s'emmarca en el projecte "Viure millor a casa", liderat per la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG) i la Confederación Española de Organizaciones de Mayores (CEOMA), i finançat amb fons europeus Next Generation. Aquest projecte compta amb la participació d'associats al CSC, com és Sant Andreu Salut, que és una de les entitats organitzadores de la jornada, entre les quals també es troben, a més del CSC, la Generalitat de Catalunya i el Govern de Navarra, que donen suport al projecte.

La sessió tindrà una primera part protagonitzada pel Departament de Drets Socials, amb les ponències de Lluís Torrens, secretari d'Afers Socials i Famílies, i Mariona Homs, directora general de Serveis Socials. Torrens abordarà el desplegament de l'atenció social i sanitària de Catalunya, mentre que Homs se centrarà en els condicionants socials de la salut i la participació comunitària.

A continuació, es presentaran els avenços i els resultats preliminars del projecte "Viure millor a casa", a càrrec dels investigadors i coordinadors regionals del projecte a Catalunya i a Navarra. A les seves intervencions seguirà una taula rodona sobre aspectes innovadors i experiències en primera persona per transformar el model del servei d'ajuda a domicili, en què participaran diferents professionals implicats en la iniciativa "Viure Millor a Casa".

En una segona taula rodona es presentaran els projectes "Reforzando Vínculos", de la Creu Roja, i "Mi Casa", de Plena inclusió, com a exemples de projectes pilot en contextos de prevenció i trànsit a la comunitat. En finalitzar aquesta taula, José Augusto García Navarro, president de la SEGG i director general del CSC, i Javier García Pérez, gerent CEOMA, clouran la jornada amb les seves reflexions entorn dels temes tractats.