Actualitat >

Notícies

Reflexionem sobre les experiències de l'MWC que podrien transformar el sector de la salut digital

L'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va celebrar ahir, 16 de maig, la primera jornada presencial post-Mobile World Congress (MWC) i 4YFN.

La trobada va reunir diversos experts en innovació, que van posar en comú amb les persones assistents no només les experiències viscudes al congrés, sinó també opinions i reflexions sobre el paper de la innovació en el sector salut. Tal com va explicar el director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, Antoni Gilabert, la sessió tenia com a objectiu principal "compartir i posar en comú totes les oportunitats que vam poder conèixer durant la nostra visita al congrés".

Pere Duran, director i organitzador del 4YFN, i Noaa Barak, responsable de la divisió de Salut d'aquesta fira, van explicar com ha crescut la presència d'empreses emergents que ofereixen solucions per a la salut digital, un sector en plena expansió.

Tot seguit, va tenir lloc la primera taula rodona, que va comptar amb la participació de Carme Miquel, cap d'Operacions de Negoci i suport a l'atenció especialitzada i MCO de Sanofi Iberia; Caterina Sampol, cap d'Innovació de l'Hospital Universitari de la Santa Creu i Sant Pau; Constanza Lucero, metgessa d'Innovació de Badalona Serveis Assistencials (BSA), i Noaa Barak, responsable de la divisió de Salut del 4YFN. En les seves intervencions, les ponents van compartir les seves experiències visitant el congrés i van assegurar que, actualment, el sector de la salut digital està vivint una revolució per a la qual tant els professionals com les institucions han d'estar preparats.

La segona taula rodona, sobre l'impacte de la transformació digital en el sistema de salut, va comptar amb les intervencions d'Eduard Soler, cap d'Innovació del Parc Taulí; Eva Rosell, directora general de Barcelona Health Hub; Francesc García-Cuyàs, director d'Estratègia Digital i Dades de l'Hospital Sant Joan de Déu, i Pol Pérez, director de l'Àrea de Sistemes de la Informació en el Servei Català de la Salut. Els ponents van parlar sobre com influirà la tecnologia en la salut del futur, com per exemple en l'atenció a les persones i al funcionament dels centres hospitalaris.

La jornada, que va tenir lloc a la seu del CSC, va finalitzar amb una sessió de networking amb la finalitat d'establir possibles noves aliances.